Бисери из Дервенте чланови јуниорске репрезентације БиХ

Душан Репија
Бисери из Дервенте чланови јуниорске репрезентације БиХ

Дервента - Рукометаши Дервенте успјешно приводе крају четврту сезону у Премијер лиги БиХ, а да се у клубу добро ради, потврђује и наступ тројице чланова овог клуба у јуниорској репрезентацији БиХ.

Наиме, крила Давор Живанић и Владан Ђурђевић, те голман Небојша Бојић поставили су већ стандардни чланови селекције коју предводи Јасмин Мркоња. Мало која екипа из БиХ може да се похвали да даје три репрезентативца.

- Члан репрезентације сам већ три године, практично од њеног настанка и до сада нисам пропустио ниједно окупљање. Недавно смо играли у Бугојну на турниру “Рукомет је моја будућност”. Завршили смо на седмом мјесту, уписали двије побједе против Македоније, одиграли неријешено са Катаром, а изгубили од Пољске и Словачке. Све утакмице представљају увертиру пред квалификације за Европско првенство које почиње у јануару идуће године - рекао је Живанић.

За разлику од њега, Бојић и Ђурђевић су прве рукометне кораке направили у шампиону БиХ из сезоне 2011/12. Слоги из Добоја, који је због катастрофалних поплава у 2014. години одустао од такмичења у Премијер лиги ове сезоне.

- Имао сам срећу да пронађем ангажман у врло организованом клубу у којем могу да наставим да напредујем. Што се тиче наступа у репрезентацији, сваком младом играчу то много значи. Лијепо је када вас људи примијете и када вам дају шансу на великој сцени - рекао је Бојић.

Стандардни члан бх. јуниора је и Ђурђевић. Он је прошао и кадетску селекцију.

- Немам шта да додам, а што нису рекли моји саиграчи. Поносан сам што сам члан јуниорске селекције БиХ, као што играм у клубу који сигурно има најздравију атмосферу у цијелој лиги. Да није саиграча, ни ми не бисмо постали репрезентативци - закључио је Ђурђевић.

Докић

Велике заслуге за добар развој каријере тројице перспективних рукометаша иду и тренеру Дервенте Зорану Докићу.

- Свакако да сваком клубу прија да има што више играча у репрезентацији, без обзира на узрасне категорије. Момци су млади, одлично раде, Живанић је већ стандардни члан прве поставе и у клубу и желим им све најбоље. Међутим, без обзира на то што посједују таленат, настојим да им усадим у главу да је образовање подједнако, ако не и више, важно од каријере, поготово на нашим просторима - рекао је Докић.

 

Сениори

Млади рукометаши углас су истакли да још не размишљају о позиву у сениорску селекцију, на чијем челу је Драган Марковић.

- Нека ствари иду својим током. На нама је да на сваком мечу у клубу и репрезентацији дамо све од себе, а уколико некада добијемо позив, то би била награда. Вјерујем да нема играча нашег узраста који не машта да заигра за репрезентацију, као и за неки од великих европских клубова - рекао је Живанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана