Бимал Јединство и Гацко дијеле мегдан у финалу Купа Републике Српске

Г.С.
Бимал Јединство и Гацко дијеле мегдан у финалу Купа Републике Српске

БРЧКО - Одбојкашице Бимал Јединства и Гацка, представнице БиХ у Купу ЦЕВ у суботу од 17 часова у Брчком, састаће се у финалном сусрету Купа Републике Српске.

“Принцезе” бране трофеј освојен прошле године у Градишци, што им је био укупно 20 пехар у најмасовнијем такмичењу Српске. На свом терену имају јединствену шансу да поново освоје пехар, односно да га оставе у Брчком.

- Састајемо се први пут са њима ове године. Иако су обје екипе промијениле саставе, јако добро се познајемо. Екипа Гацка пружала је јако добре парије и у домаћем шампионату и у Европи. Респектујемо их и препуштамо им улогу благог фаворита. Вјерујем ипак да ће у финалу нијансе одлучивати - рекла је Радмила Марковић, тренер Брчанки.

Са шефом струке сагласна је и искусна Ајла Омерхоџић.

- Састају се двије екипе које ће сигурно приказати добру одбојку. Мислим да ће бити неизвјесна утакмица и да ће пехар освојити она екипа која буде имала мало више среће у неким моментима. Мотивисане смо да титула остане у Брчком - истакла је Омерхоџићева.

Гачанке су управо прошле године елиминисане од “принцеза” у полуфиналу Купа Српске. Ове сезоне желе реванш и трофеј.

- Осим повријеђеног капитена Катарине Поповић све остале дјевојке су спремне за суботу. Ривал заслужује поштовање, али се надам да ће пехар овај пут завршити у Гацку - нагласио је тренер Гацка Саша Слијепчевић.

Средњи блокер Ана Гајић такође је оптимиста.

- Уколико у суботу будемо играли у досадашњем ритму, не сумњам да ћемо доћи до титуле Купа Српске - закључила је Гајићева.

Мушко финале Купа Републике Српске између Радника и Модриче игра се у Бијељини, такође у суботу, али од 16 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана