Билбија уз раме Левандовском

Дарко Пашагић
Билбија уз раме Левандовском

МОСТАР - Рекорд за рекордом обарају ове сезоне Немања Билбија и Зрињски, а посљедњи у низу нападач Мостараца надмашио је у побједи над Радником од 4:0 у којој је био троструки стријелац.

Овим хет-триком рођени Бањалучанин је стигао до броја од 24 гола у сезони, што је нови рекорд Премијер лиге, јер је престигао некадашњег фудбалера Сарајева Емира Обућу. Он је у сезони 2002/03, када је елита бројала 20 клубова, постигао 23 поготка. Била је ово 13. премијерлигашка утакмица у низу на којој је Билбија погађао (20 голова у том периоду), а уједно и 13. узастопна побједа Мостараца, који су тако престигли Жељезничар из сезоне 2013/14. са 12 тријумфа.

- Никада нисам гањао рекорде, али се неке ствари поклапају, тако да практично сваког викенда оборим неки. Тешко је рећи шта се у овој сезони десило да и Зрињски и ја напросто експлодирамо, али сигурно да је томе кумовао вриједан рад свих заједно и одлична сарадња коју имамо са тренером Сергејем Јакировићем - нагласио је Билбија.

Помало нестварно звучи да је у овом тренутку у свим европским првенствима од нападача Мостараца, који је постигао 24 поготка на 23 сусрета, по проценту бољи само Роберт Левандовски. Фантастични Пољак дао је за Бајерн 31 гол на 27 мечева Бундеслиге. Више голова од Билбије, осим Левандовског, има још фудбалер белгијског Ројал Униона Дениз Ундав који је на 32 сусрета постигао 25 погодака.

- Нестварно је то поређење са Левандовским, јер су разлике у свим параметрима огромне, али је лијепо чути тај податак. Наравно да то годи, али још једном понављам да је то немогуће упоређивати - наставио је Билбија.

Са три гола против Радника 31-годишњи нападач је стигао до 114 погодака у Премијер лиги, а испред њега је само некадашњи фудбалер Широког Бријега Вагнер Сантос Лаго који је 125 пута тресао противничке мреже.

- Како су ствари кренуле, не би било никакво чудо да га већ ове сезоне престигнем, али то ме стварно не оптерећује. Уживам у дресу Зрињског, у Мостару као граду, а рекорди, ако их још буде, доћи ће када буде вријеме - додао је Билбија.

Једино што никако не долази, а по многима му је одавно било вријеме, је позив селектора репрезентације БиХ Ивајла Петева нападачу Мостараца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана