Билбија и Иванчић одвели Зрињски у треће претколо Лиге Европе

Срна
Билбија и Иванчић одвели Зрињски у треће претколо Лиге Европе

Фудбалери мостарског Зрињског на стадиону Стожице у Љубљани након продужетка славили су против Олимпије резултатом 3:2 у другом претколу Европске лиге и пласирали су се у треће претколо гдје их чека кипарски АПОЕЛ.

Олимпија је до вођства дошла у 19. минути сусрета, а стријелац је био Ђорђе Ивановић. Након центаршута Цаимацова највиши у шеснаестерцу био је Ивановић и матирао је немоћног Бркића.

Зрињски је затресао мрежу у првом полувремену, али је погодак Тодоровића поништен због офсајда у којем се нашао Барбарић. Остало је након првих 45 минута сусрета 1:0 за Олимпију.

Након само шест минута игре у наставку сусрета Зрињски је дошао до изједначења, а погодио је Немања Билбија након корнера.

Олимпија је погодак за ново водство постигла у 81. минуту сусрета, а стријелац је овај пут био Вомбергар. Радост домаћих трајала је свега три минуте. Филиповић је искористио грешку домаћих, асистирао је за Билбију који матира немоћног Фрелиха.

Већ у наредном нападу Зрињски је тражио чист једанаестерац након што је Самарџић играо руком, али се судија Бенгоетксеа није огласио. У посљедњим минутама другог полувремена Ивановић је изашао сам пред Бркића, али је голман Зрињског одлично интервенисао и спасио свој тим испадања. Остало је након 90 минута 2:2 па је сусрет отишао у продужетке.

Зрињски је у другој минуту продужетака дошао до вођства. Филиповић је центрирао, а мрежу Фрелиха затресао је Иванчић. Фантастични Филиповић је тако уписао три асистенције. Остало је до краја сусрета 3:2 за екипу из Мостара.

Зрињски ће у трећем претколу Европске лиге за седам дана на гостујућем терену играти против кипарског АПОЕЛ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана