Бијељински премијерлигаш довео појачање: Блаић замјена за Зељковића

Игор Станишић
Бијељински премијерлигаш довео појачање: Блаић замјена за Зељковића

Бијељина - Звонимир Блаић (1991) нови је играч Радника који је у редове "плаво-бијелих" дошао из актуелног првака БиХ Зрињског.

Он је семберском премијерлигашу позајмљен на годину, а уговор са Мостарцима веже га до 30. јуна 2019. године. Тако су изабраници Младена Жижовића ангажовањем овог искусног играча ријешили позицију десног бека, која је била упражњена одласком Младена Зељковића у Јерменију.

- Драго ми је што сам дошао у Радник, јер је то клуб који је у посљедње двије године доживио процват у фудбалу БиХ. Надам се да ћу играма задовољити апетите тренера Младена Жижовића те публике у Бијељини, која и те како зна шта је прави фудбал - рекао је Блаић.

Он је у Зрињски дошао зимус из чешке Височине, али је ријетко добијао шансу у дресу "племића" и одиграо је свега три утакмице. На крају сезоне шеф стручног штаба Мостараца Блаж Слишковић прецртао га је са списка и дао му одријешене руке у потрази за новим клубом. Био је потом на проби у румунском прволигашу Конкордији Кјажни, међутим, у посљедњем тренутку се одлучио за Радник.

- Сигуран сам да нисам погријешио, јер ће Бијељинци и ове сезоне играти запажену улогу у Премијер лиги. Први утисци су повољни и вјерујем да ћу овдје много више играти него у Зрињском - додао је Блаић.

Његовим доласком у редовима Радника се лакше дише.

- Његов долазак много ће значити за сигурност наше одбране, која је у односу на прошлу сезону претрпјела велике промјене. Блаић је искусан играч, тако да ће бити од и те какве помоћи у текућем првенству - рекао је Жижовић.

Остаје да у Раднику ријеше питање нападача послије одласка Марка Обрадовића у Казахстан.

- Са нама тренира доскорашњи играч хрватског Шибеника и Торонта Анте Живковић. Међутим, у тиму већ имамо превелики број странаца. О томе да ли ће отићи или остати одлучићемо у наредних дан, два - нагласио је Жижовић, чији ће тим у суботу од 17 часова угостити Крупу у првом колу Премијер лиге.

Пораз од Слоге

Нови друголигаш Републике Српске Слога из Горњег Црњелова у првој контролној утакмици савладала је комбиновани тим Радника са 3:2. Иако су послије првог дијела сусрета гости из Бијељине водили са 2:0 упорни домаћин су у наставку сусрета заиграли знатно ангажованије, искористили неискуство подмлађене екипе Радника и стигли до заслуженог тријумфа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана