Бијели зечеви у елити Србије

Душан Репија
Бијели зечеви у елити Србије

Бањалук - Освајањем Друге лиге Србије и пласманом у елитно друштво рагбисти Бијелих зечева из Бањалуке на најљепши могући начин спустили су завјесу на премијерну сезону.

У финалној утакмици плеј-офа Друге лиге Зечеви су савладали Раднички из Београда са 28:6 и од идуће ће се такмичити у много јачој конкуренцији са Дорћолом, Црвеном звездом, Партизаном, Радничким из Нове Пазове и нишким Царом Лазаром.

- Ове сезоне освојили смо премијерно првенство Републике Српске, а шлаг на торту је освајање првог мјеста у Другој лиги Србије. Показали смо да се уз велику љубав, вољу и одрицања, уз минимална новчана средства могу постићи одлични резултати. Тренутно имамо 30 чланова и поред такмичарске екипе посвећени смо раду са јуниорима и кадетима - рекао је тренер и капитен клуба Сретен Зец.

Иако постоје само годину и по,  Зечеви су показали да је оснивање рагби клуба у Бањалуци прави потез. Колико је то имало одјека у другим срединама говори и податак да  основани и клубови у Станарима (Рудар), Новом Граду (Нови громови), који су се и такмичили у Првој лиги Републике Српске. Недавно су формирани клубови у Дрвару (Ратници) и још један клуб у Бањалуци - Челични вепрови.

- Сваком новом утакмицом у Републици Српској расте интересовање за рагби са 13 играча, тако да ћемо у новом првенству и Купу Српске имати бар два клуба више - закључио је Зец и додао да су Зечеви само два пута добили једнократне помоћи од једне банке и осигурања, а да су све остало плаћали из свог џепа.

Репрезентација

Поред лигашког такмичења и купа Српске, у идућој сезони постоји реална могућност да први званични меч одигра и репрезентација Републике Српске.

- Паузу између два првенства искористићемо за формирање репрезентације Републике Српске, а веће смо прелиминарно договорили утакмице са Паком (дио Француске око Авињона и Марсеља у којем је настао рагби 13 у Француској) и селекцијом Либана - рекао је Зец.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана