БиХ и Кипар се боре за бараж

Агенције
БиХ и Кипар се боре за бараж

Сарајево - Одлучујући меч за пласман у бараж за Европско првенству у Француској 2016. године фудбалска репрезентација БиХ играће вечерас од 20.45 часова против Кипра у Никозији.

Биће то посљедњи меч групне фазе квалификација, а БиХ побједа води у бараж, без обзира на резултате других утакмица. "Змајеви" у доигравање могу и са ремијем, али онда Израел не смије побиједити Белгију на гостовању. Отежавајућа околност за селектора БиХ Мехмеда Баждаревића је и да се Кипар бори за бараж, па ће тако бити врло мотивисан да дође до побједе.

- Све је у нашим рукама, сами одлучујемо о нашој судбини и максимално ћемо се потрудити да то искористимо на најбољи начин. Дошли смо да одбранимо тренутну трећу позицију, али и да се реванширамо домаћинима за неочекиван пораз на "Билином пољу". Нисам био спреман да играм у суботу против Велса, међутим момци су одлично обавили посао и без мене. Осјећам се боље, али још не могу са сигурношћу да тврдим да ћу играти. Волио бих и надам се да ћу бити спреман - казао је најбољи играч БиХ Един Џеко.

Капитен селекције без проблема је тренирао са остатком екипе, али коначну одлуку хоће ли се играти у првој постави Баждаревић ће донијети уочи меча.

- Познајемо Кипар, сматрам да смо боља екипа од њих, али то морамо доказати на терену и зато ништа нећемо препустити случају. Ово су специфичне утакмице, важна једнако и за њих и за нас. Побиједиће велика мотивација, памет. Радоваће се екипа која покаже више жеље - истакао је Баждаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана