Бициклистички клуб Кастел Бањалука ради већ три године: Приоритет омасовљење екипе

Милан Зубовић
Бициклистички клуб Кастел Бањалука ради већ три године: Приоритет омасовљење екипе

Бањалука - Бициклистички клуб Кастел Бањалука релативно је непознат широј јавности највећег града Републике Српске, али његови чланови желе да то промијене и популаризују свој клуб.

Према ријечима предсједника Саше Ковачевића, клуб је основан почетком 2014. године са идејом да се бави аматерским бициклизмом.

- Пошто смо успјели да обезбиједимо подршку привредних субјеката, са извјесним финансијским средствима ушли смо у такмичарски дио. Тадашњи актуелни шампион у маунтинбајкингу у дисциплини XC, незадовољан статусом у свом матичном клубу, прешао је у наш клуб и 2014. смо завршили на првом мјесту XC елите. Тадашњи и садашњи члан Горан Стијак побиједио је у мастер категорији у спусту. Током 2015. нисмо имали материјалну и финансијску подршку па смо чланаринама успјели да извучемо сезону, док прошле године то нисмо успјели да урадимо, па смо практично изашли из спортског дијела јер је бициклизам изузетно скуп спорт - изјавио је Ковачевић.

Навео је да су ове године кренули са првобитном идејом и раде на томе да заинтересују што више људи да им се придруже.

- Ове године дошло је до омасовљена чланства јер смо се вратили својим изворним принципима и у клубу нас има више од 50 који се углавном бавимо рекреативном вожњом. Најмлађи члан има 17 година, а најстарији 59 и све генерације су добродошле. Сезона нам траје од раног прољећа до касне јесени. Активности су нам скоро свакодневне и организујемо краће и дуже вожње по Бањалуци, околини, али и у иностранству. Поред маунтинбајк секције, имамо и друмску, тако да свако може наћи нешто за себе - истакао је Ковачевић.

Скупи бицикли

Познато је да је бициклизам веома скуп спорт, али они који воле да се баве њиме не жале паре за опрему.

- За рекреативно бављење може да послужи готово било какав бицикл, док би за такмичарски дио требало имати квалитетнији. Доста су скупи и минимално коштају четири до пет хиљада, а на то треба додати и пратећу опрему, исхрану, суплементацију и још неке ситнице - рекао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана