Бициклистичкa тркa Бањалука - Београд: Стевић први

Душан Репија
Бициклистичкa тркa Бањалука - Београд: Стевић први

Београд - Члан румунске екипе Туснад сајклинг тим, репрезентативац Србије Иван Стевић побједник је друге етапе бициклистичке трке "Бањалука - Београд", која је вожена јуче од Бијељине до престонице Србије.

Он је славио испред члана тима СП Телбвер, Грка Георгиоса Бугласа, док је трећи на циљ стигао побједник 50. кружне трке "Гран при Бањалука", возач њемачке екипе ЛТК Бранденбург Штефан Шафер.

Најбржи на дионици од Бањалуке до Брчког, која је вожена у суботу, био је бициклиста Раденске, Словенац Мартин Отоничар. Он је 182 километра превезао просјечном брзином од 46,3 километра, а на циљ је стигао испред Нијемца који вози за аустријску екипу Ворарлберг, Фабјана Шнајда, док је трећепласирани био члан данске екипе Кристина Вочиз, Италијан Матија Гаваци. Треба напоменути да је сва три пролазна циља, у Прњавору, Дервенти и Шамцу освојио Буглас и тако показао да је одличан спринтер.

- И ове године смо окупили врло квалитетне екипе и сви су задовољни оним шта су затекли у Бањалуци, али и осталим градовима. Морам истаћи да је све било на свом мјесту, почевши од организације, па до начина како су медији испратили трку. Такође, никада више публике није поздравило бициклисте - рекао је директор трке Владимир Куваља.

На осмој бициклистичкој трци "Бањалука - Београд" наступиле су 32 екипе из 20 земаља са 180 такмичара.

Категорија

Директор трке Владимир Куваља задовољан је овогодишњим такмичењем и нада се да ће трка у идућих неколико година бити још јача.

- Практично смо прерасли овај ниво, 1.2 категорију UCI, али због недостатка новца не можемо да пређемо у највиши ранг, прву категорију. Организација такве трке коштала би бар два-три пута више, али се надам да ћемо у идућих неколико година успјети да пређемо и посљедњу степеницу - рекао је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана