Безбрадица у Бидасои

Милан Зубовић
Безбрадица у Бидасои

Бањалука - Некадашњи рукометаш бањалучког Борца Немања Безбрадица каријеру ће наставити у Бидасои са којом је потписао једногодишњи уговор.

Снажни лијеви бек одлази у Шпанију након што је половину прошле сезоне провео у Израелском Бнеи Херзлија Спорт Клуб што му је био први инострани ангажман. Осим за израелски и бањалучки тим још је наступао за Приједор као позајмљен играч "црвено-плавих". Осим Безбрадице за клуб из Баскије наступаће још један рукометаш из Републике Српске, некадашњи голман добојске Слоге и Борца Пеђа Дејановић који је продужио уговор са тимом из Ируна.

- Потписао сам уговор са Бидасоом на једну годину, задовољан сам понуђеним условима и вјерујем да ћу оправдати њихова очекивања. Послије наступа у Израелу, који је био мој први инострани ангажман, вјерујем да ћу се сада лакше уклопити у тим за који брани Дејановић, а мој некадашњи саиграч Горан Тркуља био је дио тима прошле године и још увијек преговара око наставка сарадње - изјавио је Безбрадица.

Бидаоса се прошле сезоне такмичила у другој лиги Шпаније, а циљ је да идуће избори наступ у елити.

- Сада ће ми бити много лакше јер сам већ "пробио лед" одласком у Израел гдје сам стекао ново искуство и вјерујем да ће се лако уклопити у екипу. У клубу су јасни да желе изборити наступ у првој лиги па већ формирају тим. Прошле сезоне били су веома близу плеј-офа који им је измакао - истакао је Безбрадица.

Иако није провео много времена у Израелу нагласио је му много значи стечено искуство.

- Циљ Бнеи Херзлије био је да избори мјесто у плеј-оф, али нажалост нисмо успјели па смо морали да играмо плеј-аут за останак у лиги. То смо успјешно одрадили и изборили опстанак, а мени је дошло вријеме да кренем даље. Вјерујем да ће Шпанија бити само још једна степеница у мојој каријери - рекао је Безбрадица.

Некада били великан

Бидасоа је клуб из града Ируна који се налази у Баскији, а током деведесетих година прошлог вијека био је познат под именом Елгориага Бидасоа ("Елгориага" је фабрика чоколаде из Ируна). Управо у том периоду остарили су највеће успјехе у својој историји освојивши првенство Шпаније и Лигу шампиона 1995. године. Идуће сезоне играли су финале ЛШ док 1997. године освојили Куп побједника купова. Боје овог клуба некада је бранио Немањин саиграч из Борца Срђан Тривунџа, док је некада за њега наступао и српски репрезентативац Драган Шкрбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана