Без фудбала у цијелој БиХ

Дарко Пашагић
Без фудбала у цијелој БиХ

Бањалука - Због лоших временских услова предстојећег викенда неће бити одигране утакмице у свим ранговима такмичења у БиХ.

Комисија за такмичење Фудбалског савеза БиХ на челу са Милорадом Лалетом и предсједник Такмичарске комисије ФС РС Родољуб Ољача донијели су одлуку да се одгађа 17. коло Премијер лиге БиХ, односно утакмице првог прољећног кола у свим лигама Републике Српске.

- Разговарао сам с директором такмичења Елмиром Пилавом и са појединим члановима Извршног одбора ФС БиХ и послије те телефонске сједнице донијели смо одлуку да мечеве 17. кола одиграмо у термину у којем је било планирано одигравање утакмица 18. кола, односно 14. и 15. марта. Сви смо сложни, јер желимо заштитити играче, клубове и терене - нагласио је Лале.

Првенствени разлог за одгађање су велике сњежне падавине у Сарајеву и околини.

- Највећи проблем је стадион "Кошево", на којем би требало да буду одигране двије утакмице у четири дана. Терен на којем утакмице игра Сарајево је катастрофа, а "бордо" тим је у само четири дана требало два пута да угости Борац, прво у Премијер лиги, а потом у сриједу и у Купу БиХ - наставио је Лале.

Због одгађања би се могла продужити комплетна сезона, пошто нема слободних датум за одигравање утакмица у случају помјерања, тако да ће првенство вјероватно завршити седам дана касније него што је планирано.

Источни дио Републике Српске захватиле су сњежне падавине и донесена је одлука да се сви мечеви планирани за викенд одгоде.

- Предсједник Такмичарске комисије ФС РС Родољуб Ољача послије многобројних консултација одлучио је да се одгоде мечеви првог прољећног кола у свим ранговима такмичења за седам дана. То значи да ће се мечеви 14. кола у Првој и другим лигама Републике Српске играти 14. и 15. марта - нагласио је генерални секретар ФС РС Родољуб Петковић.

Куп

Предсједник Комисије за такмичење Фудбалског савеза БиХ Милорад Лале нагласио је да се још не зна да ли ће се одгађати прве утакмице четвртфинала Купа, које су се требале играти у сриједу, 11. марта.

- Све зависи од тога да ли ће се временска ситуација мијењати у наредним данима. Углавном одлуку о томе нећемо доносити прије понедјељка - рекао је Лале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана