Без домаћина на ТВ турниру

Душан Репија
Без домаћина на ТВ турниру

Добој - Рукометни клуб Дервента учествоваће на Међународном ТВ турниру шампиона "Добој 2014", умјесто домаћина Слоге, која је отказала учешће због немогућности да оформи екипу.

Биће ово први турнир у историји на којем неће учествовати Слога, чији су челници у договору са РС БиХ замрзли статус на годину, пошто је клуб у мајским поплавама остао без опреме и дворане, а играчи добили право да пронађу нову средину. Дервента и Слога направили су споразум о сарадњи по којем ће сви талентовани играчи из Добоја идућих 12 мјесеци провести у комшилуку. Тако ће у дресу Дервенте наступити Војислав Станковић, Борис Ђурђевић, Небојша Бојић, Миљан и Немања Зекић, а дрес Слоге некада су носили Бранко Мишановић и Драган Старчевић, сада рукометаши које предводи Зоран Докић.

- Наш клуб први пут учествује на овом турниру. Велика је то ствар за овај клуб и град, те добра прилика за младе играче да осјете како је играти против јаких европских клубова. Нажалост, поплаве су пореметиле наш рад, пошто је поплављена хала у Дервенти, али ћемо дати све од себе да до 19. августа ухватимо форму - рекао је Докић.

Иначе, организатори турнира убрзано раде да би учеснике дочекали оптимални услови.

- Највећи посао је оспособљавање стадиона Спортских игара. Радови су у току и све ће бити спремно. Урађено је много, обновљене су свлачионице, разведена струја. Много проблема нам прави киша, пошто смо планирали да префарбамо подлогу, за коју је потребно најмање дан да се осуши. Такође, ријешили смо питање смјештаја, пошто ће екипе бити смјештене - рекао је секретар турнира Срђан Јовић.

Учесници

ТВ турнир шампиона биће одржан од 19. до 23. августа, а на њему ће учествовати осам екипа. Титулу шампиона из прошле године браниће словачки првак Татран Прешов, а ту су и бивши првак Европе Металопластика из Шапца, првак Турске Бешикташ, пољски Азоти, првак Африке Есперанса из Туниса, национални тим Ирана, првак БиХ Борац м:тел и Дервента.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана