Без Дангубића и Штимца на Евробаскету!

Глас Српске
Без Дангубића и Штимца на Евробаскету!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић одлучио је да на Европско првенство неће путовати Немања Дангубић и Владимир Штимац.

Дангубић прошле године није прошао припреме због повреде, док је Владимир Штимац био члан репрезентације која је освојила сребро на Мундобаскету.

Иако је претходно најавио да ће одлуку саопштити у сриједу, Ђорђевић је ’пресјекао’ послије тренинга у уторак.

"Била је ово веома тешка одлука, сигурно једна од најтежих. Немања Дангубић и Владимир Штимац су фантастично радили и понашали се од првог дана припремног периода. Заиста су и овога пута одлучивале нијансе. Они су свакако доказали да су део овог тима и да на њих рачунамо у будућности. Поновићу по ко зна који пут да ми је жао што не могу сви да играју на Европском првенству већ само њих 12", истако је Александар Ђођревић.

То значи да ће састав Србије на Европском првенству чинити: Милош Теодосић, Немања Бјелица, Богдан Богдановић, Зоран Ерцег, Никола Калинић, Огњен Кузмић, Стефан Марковић, Драган Милосављевић, Никола Милутинов, Немања Недовић, Мирослав Радуљица и Марко Симоновић.

Репрезентативци Србије у четвртак ујутру крећу у Берлин, гдје ће играти прву фазу Евробаскета, који ове године организују Француска, Њемачка, Хрватска и Летонија.

Србија се на Евробаскету такмичи у групи Б заједно са селекцијама Њемачке, Исланда, Шпаније, Турске и Италије. Први меч српски кошаркаши играју у суботу од 18 часова против селекције Шпаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана