Берое није непобједив

Игор Станишић
Берое није непобједив

Бијељина - Фудбалери Радника заједно са стручним штабом синоћ су допутовали у Стару Загору, гдје их сутра од 19.30 часова очекује први сусрет првог кола квалификација за Лигу Европе против домаћег Бероеа.

По доласку је одрађен релаксациони тренинг, а вечерас у термину одигравања утакмице је још један на стадиону "Берое", гдје их сутра очекује премијера на међународној сцени.

- Анализирали смо игру Бугара и њихова задња линија је најјачи дио тима, те ћемо морати покушати да нађемо право рјешење како да им парирамо. Очекујем да можемо одиграти добар меч у Бугарској и било би јако добро када бисмо остали непоражени пред реванш. Противник је квалитетан, али се уздамо у снагу нашег колектива. Разлог за било какву бојазан од противника не треба да постоји. Морамо играти са доста пожртвовања, воље и надати се успјеху. Берое није толико атрактиван ривал, али не треба сумњати да имају екипу која сигурно може много - рекао је првотимац Радника Дино Бешировић.

Оптимиста је и најбољи стријелац Радника Марко Обрадовић.

- Добили смо веома доброг и квалитетног противника. Мало смо знали о њима, али је наш тренер Славко Петровић учинио све да дође до потребних података. Много смо радили у ових двадесетак дана који су иза нас, тако да ћемо утакмицу дочекати спремни. Надам се да ћемо клуб и град представити у што бољем свјетлу. Играју се двије утакмице и све је могуће. Зашто се не надати проласку даље? - истакао је Обрадовић.

Душан Мартиновић је појачање Радника на средини терена који би својим квалитетом и искуством требало да допринесе игри Радника, како у квалификацијама за Лигу Европе, тако и на домаћој сцени. Као играч Борца из Чачка и Јагодине имао је прилику да осјети драж европских утакмица.

- Берое је одлично организован и има неколико репрезентативаца у својим редовима. Одлично смо радили на тренинзима који су изузетно напорни, сви играчи су концентрисани и са нестрпљењем очекујемо прву утакмицу, у којој сваки играч мора дати више од максимума својих могућности. Само таквим приступом се можемо надати добром резултату - нагласио је Мартиновић.

Клубови из РС у Европи

Леотар

Лига шампиона 2003/0.4

прво коло: Гревенмахер 2:0, 0:0

друго коло: Спарта Праг 1:2, 0:2

Модрича Максима

Куп УЕФА 2004/05.

прво коло: Санта Колома 3:0, 1:0

друго коло: Левски 0:3, 0:5

Лига шампиона 2008/09.

прво коло: Динамо Тирана 2:1, 2:0

друго коло: Алборг 1:2, 0:5

Славија

УЕФА Интертото куп 2007.

прво коло: Санта Јулија 3:2, 3:2

друго коло: Оцелул Галаци 0:0, 0:3

Лига Европе

прво коло: слободни

друго коло: Алборг 3:1, 0:0

треће коло: Кошице 0:2, 1:3

Борац

Лига Европе 2010/11.

прво коло: слободни

друго коло: Лозана 1:1, 0:1

Лига шампиона 2011/12.

прво коло: слободни

друго коло: Макаби Хаифа 3:2, 1:5

Лига Европе 2012/13.

прво коло: Челик (Никшић) 2:2, 1:1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана