Београд ће тужити UEFA спортском суду у Лозани

Срна
Београд ће тужити UEFA спортском суду у Лозани

Београд - Србија ће тужити Европску фудбалску унију /UEFA/ међународном спортском суду у Лозани због пријема самопроглашеног Косова у ову организацију на данашњој сједници у Будимпешти, рекао је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Ђурић је истакао да је пријемом Косова у своје чланство, UEFA отворила Пандорину кутију.


"Наша порука онима који су данас, стављајући политику у први план згазили спорт у Будимпешти је - Не сањајте да ће наша борба да престане. Не сањајте да сте овим постали члан UEFA", рекао је Ђурић у обраћању јавности.

Он је истакао да ће Србија наставити своју борбу, због тога што оно што се данас десило у UEFA представља гажење и бацање под ноге Статута UEFA, принципа спорта, удруживања у спортске савезе.

"У овим тренуцима Србији и српском савезу се већ јављају чланице UEFA које су незадовољне оваквим начином вођења UEFA и односа према спорту уопште.
Као што смо, на жалост, већ видели у кошарци, и овај данашњи потез могао би лако да се испостави као увод у веће и дубље поделе", рекао је Ђурић.

Министар спорта Србије Вања Удовичић је рекао да у спорту постоје јасна правила, те оцијенио да ће одлука UEFA о пријему Косова донијети много тога лошег у наредном периоду.

"То је одлука која отвара не само Пандорину кутију него и апетите. То је одлука која не само да нас љути, него урушава све принципе које смо учили годинама уназад, за које се UEFA борила и за које јесте створена да их контролише и прати", рекао је Удовичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана