Бењамин Татар и Недељко Пишчевић за “Глас Српске”: Првенци најава успјешне сезоне

Дарко Пашагић
Бењамин Татар и Недељко Пишчевић за “Глас Српске”: Првенци најава успјешне сезоне

БАЊАЛУКА - Новајлије у дресу Борца Бењамин Татар и Недељко Пишчевић у првој званичној утакмици за нови клуб постигли су голове и тако испунили жељу саиграчу Александру Војновићу, који је прије првог сусрета првог кола квалификација за Лигу конференције против Б36 Торшавна прижељкивао побједу од 2:0.

Сви у “црвено-плавом” табору, али и навијачи клуба из Платонове, у овај сусрет су ушли са доста зебње. Нови стручни штаб, доста нових играча, прва званична утакмица, а са друге стране неатрактиван ривал, који је ипак у пуном такмичарском ритму. Међутим, испоставило се као прилично неосновано. Наиме, харизматични стручњак Ненад Лалатовић, са својим сарадницима, за 22 дана успио је да уигра екипу баш онолико колико је у овом тренутку било довољно да добију Фаране. Истина, није баш све изгледало течно, појединци нису изгледали најсвјежије на терену, али се не смије заборавити да је све то урађено за само три седмице рада и да ће бити много боље када уђу у ритам првенствених мечева.

- Прва званична утакмица је увијек тешка, поготово када играте против прилично непознатог ривала. Пред такве мечеве тешко је сачувати потребан мир и концентрацију, али смо некако успјели и дошли смо до веома вриједне побједе - нагласио је стријелац првог гола Татар, који је мрежу клуба из Торшавна погодио у 37. минуту и донио предност Бањалучанима.

Презадовољан је што је деби обиљежио голом и то не било каквим, јер је главом успио да лобује голмана Матијаса Ламхаугеа.

- Сваком фудбалеру много значи када постигне гол, а када је то још на премијерном мечу и у европском наступу, онда то добија на тежини. Међутим, до поготка није било једноставно доћи. Голман је у великој гужви кратко избоксовао лопту, која се одбила од земље, а ја сам некако успио да стигнем на вријеме и главом пребацим неколико играча, али и истрчалог Ламхаугеа. Био је то стварно прелијеп осјећај - наставио је Татар.

Иако предност од 2:0 има велику тежину, крилни нападач Бањалучана сматра да још ништа није готово.

- Предност јесте велика, али морамо бити опрезни у реваншу. Тамо ћемо играти у условима који много више одговарају домаћину него нама. Биће много хладније вријеме, а подлога је вјештачка. Ипак, вјерујем да ћемо успјети сачувати мир и да ћемо успјети остварити резултат који ће бити довољан за пролазак у наредну рунду такмичења - рекао је Татар.

Иако је Борац био домаћин у Модричи, атмосфера на трибинама је била одлична.

- Захвалио бих свима који су били на стадиону, а поготово навијачима, који су се са трибина својски трудили да нам помогну. Сматрам да смо им се одужили на најбољи начин, побједом. Могу да им обећам да ће наше игре у наставку сезоне из кола у коло бити боље, јер нам сигурно треба још времена да се добро упознамо. А када се то деси, ниједан зацртани циљ није неостварив - додао је Татар.

Пишчевић је у 84. минуту потврдио побједу Борца, а послије тога дошло је до праве ерупције одушевљења на клупи Бањалучана, али и међу навијачима на стадиону “Др Милан Јелић” у Модричи.

- Нисам могао ни да сањам бољи деби у црвено-плавом дресу. Александар Субић је идеално центрирао, што се каже “погодио ме у трепавицу” и мрежа се затресла. Јако важан гол не само за моје самопоуздање, него и за цијелу екипу, али и за много мирнији реванш на Фарским острвима - нагласио је Пишчевић.

Истакао је да су се исплатили многобројни центаршутеви на тренинзима.

- Много смо пута вежбали сличне ситуације и, ето, уродило је плодом. Иако смо играли у Модричи, то се није баш пуно осетило, јер је атмосфера била права домаћинска, а навијачи за “десетку”. Верујем да смо им се за почетак одужили на прави начин, а сигуран сам да ће у наставку сезоне то бити далеко боље - наставио је Пишчевић.

Рекао је да нема мјеста опуштању пред реванш, поготово што ће их у Торшавну чекати знатно другачији услови.

- Температура и вештачка трава је сигурно нешто што ће много више погодовати домаћину него нама. Међутим, верујем да ћемо се на то већ после уводних петнаестак минута привикнути. Зато би било јако битно да издржимо тај почетни притисак домаћина, ако га уопште буде. Убеђен сам да ће они поново играти на дуге лопте са прескакањем средине терена и биће оријентисани на контранападе - истакао је Пишчевић и додао да ће Борац бити прави тек послије четири, пет званичних утакмица, када се екипа још уигра и новајлије још боље уклопе.

Ближи Сан Марину

Уколико Бањалучани оправдају улогу фаворита и у реваншу и пласирају се у друго коло квалификација за Лигу конференције, противник ће им бити бољи из дуела Фола Еш (Луксембург) - Тре Фиори (Сан Марино). Луксембуржани су у овај двомеч ушли као апсолутни фаворити, али их је аутсајдер из Фјорентина савладао на њиховом терену. Стријелац јединог поготка био је шпански интернационалац Нуњез Мастројани, који је погодио у 85. минуту и свом тиму донио велику предност пред реванш који се игра на Апенинима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана