Бекер: Ја овог Новака не познајем

Агенције
Бекер: Ја овог Новака не познајем

Доскорашњи тренер Новака Ђоковића Борис Бекер критиковао је српског тенисера због недостатка борбе против Дениса Истомина, 117. играча света.

Ђоковић је завршио учешће на првом Гренд Слему сезоне већ у другој рунди, поразом од Узбекистанца у пет сетова.

"Све вријеме је изгледао потпуно ноншалантно на терену, а то није Новак којег ја познајем. Више бих волио да га видим како ломи рекет, цијепа мајицу, чини нешто да покаже емоцију. Није срамота губити мечеве. Дешавали су се порази од Мареја, Надала или Вавринке у финалу УС Опена. Од таквих играча може да се изгуби. Чак и када Новак игра добро, може да изгуби. Али, не од Дениса Истомина. Ђоковић није повређен, водио је 2:1 у сетовима. Све што се десило на том мечу је било необично и не уклапа се у слику коју имам о Новаку Ђоковићу", рекао је Бекер за "Њујорк Тајмс".

Нијемац је напустио стручни тим српског тенисера послије трогодишње сарадње током које је Ђоковић освојио 25 турнира, од чега шест Грен слемова, а сада је објаснио и због чега је дошло до прекида сарадње.

"У другом дијелу прошле године Новакови приоритети су били другачији и он је то сам признао. То је за мене био главни разлог зашто сам прекинуо сарадњу, јер сам осјетио да мој посао више није толико важан. У мечу против Истомина видио сам код њега недостатак воље и жеље да се побједи", објаснио је славни Немац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана