Барса сервира хладну освету

Агенција
Барса сервира хладну освету

Барселона - Сви играчи и навијачи Барселоне још увијек се сјећају бијега Фернанда Тореса и гола у 92. минуту меча на "Камп ноу" 2012. године када је Челзи одвео у финале Лиге шампиона, па вечерас у осмини финала желе освету енглеском клубу за болно испадање.

Тада су се "плавци" добро бранили са играчем мање, Барселона је безуспјешно нападала, а онда Торес докрајчио ривала. Одличну прилику за реванш играчи Барселоне имаће вечерас од 20.45 часова, а у меч улазе са позитивним резултатом из Лондона гдје су дошли до изједначења захваљујући грешци младог Андреаса Кристенсена и присебности најбољег стријелца Лионела Месија. Аргентинцу недостају два гола до магичних 100 у овом такмичењу. Ова два клуба су у посљедњих 18 година пет пута играли у елиминационој фази, а Барселона је боља са 3:2.

- Челзи је јак противник, посебно у одбрани и веома хомоген. Надам се да ћемо бити на нивоу и проћи даље - истакао је тренер Барселоне Ернесто Валверде.

Енглези нису имали много успјеха на гостовању у Барселони, а тренер "плаваца" Антонио Конте је тога свјестан.

- Морамо да будемо веома добри ако мислимо да парирамо једном од најбољих тимова. Спремни смо да патимо, као што је био случај у првом мечу када смо скоро били савршени. Неопходно је да искористимо сваку прилику - рекао је Конте.

Други меч вечери играће Бешикташ и Бајерн од 18 часова. Како "баварци" имају 5:0 из прве утакмице слободно могу и туристички обићи Истанбул, јер је практично немогуће да прокоцкају ту предност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана