Бардијани стиже на трку "Београд - Бањалука"

Душан Репија
Бардијани стиже на трку "Београд - Бањалука"

Један од најбољих италијанских бициклистичких тимова Бардиjани потврдио је учешће на 15. издању трке "Београд - Бањалука" која ће бити одржана у посљедњој седмици априла.

Сама чињеница да је прошле године трка одржана у јеку пандемије вируса корона и била једини или један од ријетких међународних спортских догађаја не само у БиХ него и много шире говори доста, а старт припрема за ново издање донио је одличну вијест.

Бардијани је про континентал тим са традицијом дугом четири деценије. Састављен је од понајбољих италијанских возача, а највећа звијезда сигурно је Ђовани Висконти.

- Нећемо да околишамо, имамо одличне бициклисте и желимо да побјеђујемо. И у Бањалуци је циљ побједа. Надам се да ће публика од Београда до Бањалуке моћи да прати трку, јер ће нам подршка бити вјетар у леђа - рекао је Висконти, иначе побједник двије етапе на Ђиру и најбољи брдски возач ове трке 2015. године.

Из овог тима истичу да им је осим резултата главни циљ стварање будућих шампиона од најбољих младих италијанских возача.

- Током нашег постојања потврили смода знамо како се стварају шампиони. Боје нашег клуба бранили су Ђулио Ћиконе, Сони Колбрели, Рикардо Поцовиво, Саша Модоло... Они су од нас одлазили на wорлд тоур ниво. Са друге стране, ми мо тим са највише етапних побједа на Ђиро д' Италији. Енрико Батаљин и Ћиконе су на Ђиру били веома успјешни у посљедње вријеме - истакао је спортски директор тима Луkа Аморијело.

Директор трке Владимир Куваља срећан је због потврде доласка једног од најбољих италијанских тимова у историји, а упоредо каже да организација убрзано ради на одређивању етапа 15. издања трке.

- Београд и Бањалука су наравно сигурни, баш као Шабац и Власеница која ће трећу годину у низу угостити караван. Крајем седмице идемо на преговоре у Бијељину и вјерујемо да ћемо се са нашим сталним партнерима брзо договорити. У игри су још Прњавор, Теслић, Дервента, Градишка, градови са којима имамо одличну сарадњу - нагласио је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана