Бањалука: ОШ Иво Андрић побједници прве лиге мини-рукомета ђаци

Душан Репија
Бањалука: ОШ Иво Андрић побједници прве лиге мини-рукомета ђаци

Бањалука - Ученици Основне школе "Иво Андрић" доминирали су током прве сезоне лиге мини-рукомета града Бањалуке и на завршном турниру освојили прва мјеста у обје категорије.

У конкуренцији дјечака од седам до девет година савладали су вршњаке из ОШ "Бранко Ћопић" са 25:19, док су у категорији од девет до 11 година у финалу били бољи од ОШ "Борисав Станковић" (13:7).

- Мини-рукомет је европски пројекат који је код нас заживио прије двије године, а ове је први пут играна лига на нивоу града. Можемо да будемо задовољни првим издањем, почевши од масовности до квалитета, односно талента који су показали малишани на терену. Испунили смо главне циљеве, а то су да дјеца заволе рукомет, да стекну радне навике, а уз то почели смо да постављамо темеље за развој овог спорта - рекао је оснивач Школе мини-рукомета Бањалука Драшко Будиша.

За сада је у рад укључено шест школа на подручју Бањалуке, а од септембра је планирано да се дјеца из још двије школе прикључе раду.

- Тренутно бројим око 140 чланова, с циљем да већ од почетка нове школске године тај број буде до 200 дјечака и дјевојчица. Максимално смо изашли у сусрет дјеци и родитељима, јер тренирамо у школским салама, које нам одговарају, јер играмо на теренима 20 пута 14 метара - рекао је Будиша.

Он је похвалио и рад тренера Дамира Јанковића, Ненада Пајића, Горана Бибића и Саше Радошевића.

- Стварно су максимално посвећени послу и поред тога што су тренери, врло је важно да су и прави педагози. Они настоје да дјеца што више науче о овом спорту, а велики посао ван терена обављају Драган Бабић и Борис Срдић - закључио је бивши тренер Борца м:тел, који је захвалио Министарству породице омладине и спорта, граду Бањалука и приватним спонзорима на помоћи.

Нове звијезде

Споразуме о сарадњи са Школом мини-рукомета Бањалука потписали су РК Борац и ЖРК Борац.

- Имамо идеју да дјечаци и дјевојчице послије напуњених 11 година наставе са тренинзима у ова два клуба. Бањалука је одувијек била рукометни град и настојимо да кроз овај пројекат поставимо рукомет на здраве ноге и да у будућности два Борца практично из основних школа добијају већину првотимаца и нове звијезде - рекао је Будиша.

 

Генерација 2004/05.

Полуфинале: "Иво Андрић" - "Бранко Радичевић" 23:15, "Бранко Ћопић" - "Борисав Станковић" 20:15. За треће мјесто: "Б. Радичевић" - "Б. Станковић" 25:28. Финале: "И. Андрић" - "Б. Ћопић" 25:19. За најбољег играча лиге проглашен је Никша Петровић.

 

Генерација 2006.

Полуфинале: "А. Шантић" - "Б. Станковић" 10:16, "И. Андрић" - "Б. Радичевић" 17:6. За треће мјесто: "А. Шантић" - "Б. Радичевић" 19:15. Финале: "Б. Станковић" - "И. Андрић" 7:13. За најбољег играча лиге проглашен је Вељко Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана