Бањалука домаћин квалификација рукометаша за ЛШ

Душан Репија
Бањалука домаћин квалификација рукометаша за ЛШ

БАЊАЛУКА - Организација квалификационог турнира Лиге шампиона је велика част и уколико обезбиједимо спонзорски пакет, радо ћемо се прихватити овог изазова.

Рекао је ово јуче нови предсједник Управног обора Борца м:тел Милан Радовић, који је добио повјерење чланова Скупштине клуба. Први човјек Нове банке а.д. Бањалука једногласно је изабран на ту функцију, баш као и нови чланови УО, потпредсједник Маринко Умичевић (Фабрика обуће "Бема"), Горан Мандић (Винер осигурање), Игор Јовановић ("Нова опрема" д.о.о.), Владимир Благојевић (Привредна комора РС). Одлучено је да чланови овог тијела више нису Абас Арсланагић, Драган Татић, Славко Дамјановић и Ђуро Чубриловић, док су Саво Ковачевић ("Максмара" д.о.о.) и досадашњи предсједник Жељко Василић изабрани и у нови сазив.

- Видјећемо са чим располажемо, не можемо ићи у Лигу шампиона ако не будемо у могућности да се прикажемо у солидном свјетлу, али ћемо се у идућем периоду трудити да консолидујемо стање на свим пољима. Не бих прихватио задатак и посао да не мислим да се може направити финансијска консолидација клуба, а да резултати не трпе - рекао је Радовић.

По брзини и ефикасности, али и енергији коју су испољили нови чланови чини се да су коначно дошли бољи дани за бившег шампиона Европе.

Једногласно је усвојен и приједлог да Борац узме кредит од Нове банке у износу од 45.000 марака на седам година уз каматну стопу од 5,9 одсто. Одлучено је да се кирија од пословног простора у којем је "Мац Тире пуб", а који је у власништву клуба, аутоматски просљеђује као дио рате. Гарант ће бити и постојећа хипотека на клупске просторије у улици Веселина Маслеше, јер су просторије заложене за ранији кредит код ове банке, који клуб редовно враћа.

- Управни одбор ће у наредним данима закључити споразуме са играчима у вези са дуговањима, а директор клуба је већ то припремио. Са овим износом санирали бисмо све обавезе према играчима, тренерима, добављачима, али и пореске обавезе. Мјесечни ануитет би био нешто мањи од 8.000 КМ, што је прихватљиво уз приходе које имамо и нове спонзорске пакете које ћемо објавити пред почетак сезоне 2015/16. - рекао је Радовић.

Оваквим расплетом камен са срца пао је и вршиоцу дужности директора Владимиру Бранковићу.

- Лакше се дише послије свега. Овај Управни одбор има снагу да врати Борац на мјесто које му припада. До 13. јула се морамо одлучити да ли ћемо организовати турнир квалификација за Лигу шампиона, али како ствари стоје, домаћинство би врло лако могло бити у Бањалуци - рекао је Бранковић.

 

Играчки кадар

У првом обраћању као предсједник Управног одбора Радовић је истакао да ће поред финансијске стабилности приоритет бити и играчки кадар, уз акценат на омладинске категорије и права појачања за први тим. Поред дупле круне сениора, Борац је шампион БиХ у кадетској и пионирској конкуренцији, па је јасно да клуб има перспективу у играчком кадру. Први тим за сада су напустили голмани Петар Јокановић и Станко Абаџић, као и крилни играч Никола Тешић, а дошли су голман Дамир Ефендић из скопског Металурга и Никола Милошевић, досадашњи бек Црвене звезде. Много ствари у вези са играчким кадром биће познато у идућих неколико дана.

 

Лига шампиона

Уколико Борац м:тел прихвати организацију квалификација за Лигу шампиона, у "Борику" ће у полуфиналу снаге одмјерити са прваком Аустрије Алпла Хардом. У другом полуфиналу састаће се првак Холандије Лимбург и најбољи норвешки тим Елверум, а само побједник турнира пласираће се у групну фазу и то групу Д у којој су већ Металург, Скјерн, Мотор Запорожје, Кадетен Шафхаузен и Баја Маре.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана