Бањалучки рукометаши отишли на заслужени одмор: Квалитетна ротација највећа снага Борца

Синиша Котараш
Бањалучки рукометаши отишли на заслужени одмор: Квалитетна ротација највећа снага Борца

БАЊАЛУКА – Одигравањем финалне утакмице Свесрпског купа на Палама и рукометаши Борац м:тела отишли су на више него заслужени одмор. “Црвено-плави” су први дио Премијер лиге завршили на првом мјесту, што им је и био циљ, па их на прољеће очекује велика борба за повратак шампионске титуле у витрине најтрофејнијег клуба у БиХ, али и одбрана пехара у Купу БиХ.

Бањалучани су се, истина, рано опростили од Европе, али то није покварило комплетан позитиван учинак екипе коју са клупе предводи Мирко Микић.

- Иза нас је остала дуга и напорна полусезона на чијем крају, када се све сабере, можемо рећи да смо задовољни. Први смо и то је добро, али сигурно да има ствари са којима никако не можемо бити задовољни. Без обзира на све проблема са којима смо се суочавали, а било их је, и то веома озбиљних, не смијемо себи дозволити да у “Борику” губимо утакмице. Наша највећа снага је квалитетна ротација и клупа коју немају наши ривали. Уосталом, немамо ниједног играча међу десет или 15 најбољих стријелаца, али смо опет први - рекао је Микић.

Рукометаши Борца полусезону су завршили поразом од Војводине у финалу Свесрпског купа тек послије седмераца.

- Одиграли смо са прваком Србије 22:22, али нисмо имали среће у шутевима са седам метара. Ипак, игра против тима који пружа добре партије и наступа у СЕХА лиги је била на завидном нивоу и задовољан сам како смо са подмлађеном екипом изгледали на терену. То је још један доказ да смо на правом путу, путоказ како треба да радимо. Ови клинци скрећу пажњу на себе и на прољеће ће добијати још више шансе - поручио је Микић.

Окупљање за наставак првенства предвиђено је за 10. јануар и велика је вјероватноћа да ће Борац м:тел остати у истом саставу.

- Колико ја знам, неколико играча има понуде од клубова из иностранства, али се ја надам да ћемо ипак остати на окупу. Уколико то буде тако, онда вјероватно неће бити потребе за довођењем појачања, поготово што ћемо играти само домаћа такмичења. Свакако, наше амбиције остају непромијењене, борба за сва три трофеја и мислим да можемо до њих. Истина биће тешко, али ако будемо прави онда када је најпотребније, није немогуће - закључио је стратег Бањалучана.

Признање Љубишићу, признање клубу

Искусни голман Бојан Љубишић проглашен је за најбољег спортисту Републике Српске што је у Борцу дочекано са одушевљењем.

- То је велико признање за цијели клуб, за мене као тренера, али највише за њега самог. Наравно да смо поносни на Ханса, а ова награда је уједно и стимуланс млађим играчима да наставе са још бољим радом. Љубишић много значи овом тиму јер за собом повлачи и млађе голмане. Уз њега је Слађан Суботић страховито напредовао, и сада сам у ситуацији да се не бојим када је Бојан повријеђен. А ту су и два млада и изузетно талентована голмана Зоран Радић и Лазар Бера, који најозбиљније куцају на врата првог тима - истакао је Микић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана