Бањалучки рукометаши играју дерби кола у првенству БиХ

Дарко Драгичевић
Бањалучки рукометаши играју дерби кола у првенству БиХ

БАЊАЛУКА - Почиње расплет у рукометној лиги БиХ. Борац ће у дербију кола да угости Грачаницу (18.30 часова). Биће то дуел друге и трећепласиране екипе у првенству и уједно први меч Бањалучана на домаћем паркету у прољећном дијелу сезоне.

Након пораза у Требињу тренер Ирфан Смаилагић истиче да његова екипа није била права, али да то не умањује тријумф Леотара.

- У првенству БиХ на домаћем паркету ми увијек морамо да идемо на побједу. Рекао сам то давно и то је и даље тако. У Требињу нисмо били прави, нити физички ни ментално и тиме не умањујем тријумф ривала. Показали су да су заслужено годинама у врху и зашто су играли Европу. Највећи противници смо сами себи. Оног момента кад прихватимо неке ствари и кад оно што радимо на тренинзима успијемо на покажемо на паркету онда ниједног противника не би требало да се бојимо. То је процес који траје - истакао је Смаилагић.

Грачаница је у посљедња четири меча непоражена против Борца, а у 10 посљедњих међусобних дуела поражена је само два пута.

- Размишљам само о реалном времену. Не гледам традицију већ само своју екипу и наредни меч. Сигурно је да су они квалитетна екипа, са јако добром композицијом и дуго су на окупу, али ако ми будемо прави онда можемо да се надамо побједи - додао је Смаилагић, који је истакао да га колега Дамир Доборац, иначе помоћник у репрезентацији, не може изненадити.

- Мене могу изненадити само моји играчи - изјавио је он.

Рукометаши Борца једва чекају меч.

- Јако добро смо радили протекле седмице. У Требињу нисмо били прави и желимо да се покажемо сад против Грачанице. Имамо дербије који ломе сезоне и надамо се најбољем. Ако оно што смо радили на тренинзима покажемо на паркету онда се надам побједи - истакао је Арсеније Бубић.

- Веома важан меч за нас. Прави дерби екипа из врха, али желимо да будемо бољи и да се искупимо за пораз у прошлом колу. Желимо да наставимо борбу за титулу, а за то нам је потребна побједа - рекао је Никша Петровић.

Рекордан број школа

Рукометни клуб Борац сваке године организује такмичење бањалучких основних школа. Ове године шести и седми разреди имаће лигу која почиње у марту, а пријављен је рекордан број од 18 школа. Такође, пријавиле су се и школе из Челинца и Трна, а такмичење ће бити у дворанама “Борик” и “Центар”. У такмичењу ће да учествује преко 300 такмичара. У септембру је планирана нова лига старијих годишта

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана