Бањалучки кик-боксер Денис Марјановић на новом испиту

Дарко Пашагић
Бањалучки кик-боксер Денис Марјановић на новом испиту

Бањалука - Члан Кик-бокс клуба "Драженко Нинић" Денис Марјановић биће у петак у хрватском граду Поречу на новом професионалном испиту.

Он ће у у оквиру FFC (Фајнал фајт чампионшипа) снаге одмјерити са Месудом Селимовићем из Тузле. Меч ће бити одржан у дисциплини "К-1", категорија до 85 килограма, а предвиђено је да траје три рунде по три минута.

- Селимовић је веома квалитетан борац, али сам се добро припремао за овај меч и вјерујем да ћу га савладати. Завршница припрема обављена је на Козари, гдје смо били смјештени у хотелу "Монумент" - истакао је Марјановић.

Иза бањалучког кик-боксера су многи запажени резултати. Био је аматерски и професионални WAKOО првак Балкана, професионални првак Европе у WKA верзији те аматерски и професионални WKA и WKU првак свијета.

- Као што је познато, ово ће ми бити други улазак у FFC ринг. У првом сам у Задру поражен од Холанђанина Ибрахима ел Боунија. Тада сам релативно касно сазнао да ћу имати меч и ко ми је противник. Сада је друга прича и увјерен сам у побједу - нагласио је Марјановић и додао да ће спектакл из Пореча, који почиње у 22 часа, преносити више од 40 телевизија из региона.

До краја године планирано је да Бањалучанин има још два меча.

- На Малти ћу 7. децембра у КОК организацији имати борбу у дисциплини "К-1", а 11 дана касније радићу престиж меч у Новом Саду. Те вечери прослављени српски кик-боксер Ненад Пагонис брани титулу свјетског првака и позван сам да наступим у једној од уводних борби. Имена ривала за ове двије борбе још не знам, али вјерујем да ћу их ускоро сазнати - рекао је Марјановић.

Делић и Нинић

На припремама на Козари заједно са Денисом Марјановићем били су и професионални боксер Горан Делић, те у улози тренера некадашњи свјетски професионални шампион у кик-боксу Драженко Нинић.

Делић се припрема за престиж меч, који ће имати у Сарајеву 7. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана