Бањалучки БСК циља врх табеле

Данијел Радујковић
Бањалучки БСК циља врх табеле

Бањалука - Иако има доста финансијских проблема, екипа БСК-а из Бањалуке са великим амбицијама улази у наредни шампионат Друге лиге Републике Српске, група запад.

Бањалучани очекују да наставе са добрим резултатима из прошле године када су завршили трећи на табели. Успјели су да задрже костур екипе, а довели су велики број појачања тако да сматрају да су јачи него прошле полусезоне.

- Очекујем пласман између трећег и петог мјеста. Мислим да имамо екипу која може да постигне тај резултат. Од важнијих играча клуб су напустили само Синиша Ђаковић и Сандро Дедић, али смо довели девет квалитетних играча који ће још више појачати конкуренцију - казао је предсједник клуба Новак Дамјановић.

Због тешке финансијске ситуације клуб није у могућност да ангажује тренера, па ће Дамјановић са клупе предводити клуб у наредном периоду. Како је казао, велики проблем представља вађење љекарских прегледа за играче, јер клуб нема средстава да плати 52 марке по фудбалеру.

- Ако се не ријеши тај проблем нећемо моћи играти треће коло, до када нам важе љекарски прегледи. Министарство здравља је забранило свим установама да прегледају играче, а у Спортској медицини не желе да врше систематске прегледе због великих дуговања од прије. Такође, цијене су доста високе и потребно нам је 2.000 марака за то, а од градске управе годишње добијамо свега 3.900 марака. Још 11 клубова из Бањалуке и ми смо се удружили и упутили захтјев градској управи да нам помогне у рјешавању овог проблема. То је већ дошло до градоначелника и надам се да ће то ускоро бити готово како бисмо нормално могли ући у нову сезону - додао је Дамјановић.

Први меч у новој сезони Бањалучани играју већ у суботу од 17 часова када ће на стадиону "Чаире" дочекати Младост из Доње Слатине. Капитен екипе Огњен Дамјановић вјерује да могу доћи до побједе и до високог пласмана и ове сезоне. Током припрема које су обавили у Бањалуци, БСК је одиграо четири пријатељске утакмице, као и турнира који је организовала екипа Крајине. Нису имали добре резултате, али то не брине капитена "романтичара".

- Много пута се десило да имамо лоше резултате у припремним утакмицама, али да онда добро играмо у првенству. Надам се да ће тако бити и овог пута. Очекујем да савладамо Младост и да кренемо у првенство на најбољи могући начин. Желимо да наставимо успон екипе који смо почели прошле године. Мислим да је Друга лига ове године јача него икада, јер ће сад ту наступати Модрича, Слога из Добоја, Борац из Шамца. Ипак, вјерујем да поново можемо завршити у горњем дијелу табеле - рекао је Огњен Дамјановић.

Млађе категорије

Фудбалски клуб БСК има и млађе категорије у којима тренутно тренира стотињак дјечака. Како кажу у клубу млађе селекције редовно доносе трофеје са такмичења. Школу воде бивши играчи клуба: Синиша Мркобрада, Денис Малешевић и Никола Илић. У БСК-у се надају да ће кроз неколико година из те школе изаћи играчи који ће носити игру првог тима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана