Бањалучанке играју можда и одлучујући меч: Преко Извиђача до Европе

Дарко Драгичевић
Бањалучанке играју можда и одлучујући меч: Преко Извиђача до Европе

БАЊАЛУКА - Пред рукометашицама бањалучког Борца је можда и одлучујући меч у борби за излазак у европска такмичења те наставак континуитета на међународној сцени.

Прошле сезоне Бањалучанке су оствариле прве побједе у европским такмичењима, а сад ће против Извиђача тражити тријумф којим би сачували мјесто које води у Европу.

Тренутно Бањалучанке имају бод више у односу на ривала који има меч мање, тако да се у Спортској дворани “Борик” очекује велика борба. У првом мечу рукометашице Извиђача су славиле 30:29.

Тренер Никола Бијелић истиче да је меч и те­ како битан за финиш сезоне и позвао је навијаче да им помогну у предстојећем окршају.

- Очекује нас веома важан меч против директног ривала у борби за излазак у европска такмичења. Знамо какав улог доноси дуел против Извиђача и да нам треба побједа како би остали испред њих. Везали смо двије убједљиве побједе, тако да пуни самопоуздања очекујемо дерби. Знамо одлично квалитет нашег ривала, добро се познајемо тако да изненађења нису могућа а позивам навијаче да дођу да нас подрже - истакао је Бијелић.

Бањалучанке су током ове сезоне имале великих проблема с повредама, а слична је ситуација и пред дерби. Наиме, стручни штаб не може да рачуна на Божану Ћутковић која је у кратком времену два пута морала да буде ван екипе.

- Сигурно је да ће то бити хендикеп за екипу, а истина је да су нам повреде баш квариле планове. Ипак од дјевојака очекујем да збијемо редове и одиграмо квалитетан меч те дођемо до жељеног резултата. Морамо да одиграмо максимално у оба смјера како би савладали ривала и направили велики корак ка жељеном резултату - додао је Бијелић.

Дуел је у суботу од 15 часова. Парови 16. кола првенства БиХ за рукометашице: Илиџа - Груде, Мира - Хаџићи, Кнежопољка - Зрињски, Слога - Јединство, Борац - Извиђач.

Херцеговина за опстанак

Код рукометаша пажња ће бити у Невесињу и Горажду, гдје домаће екипе траже бодове за опстанак. Парови 23. кола првенства БиХ, субота: Слога Добој - Грачаница (18), Херцеговина Невесиње - Какањ (19), Коњух - Слобода (19), Извиђач - Искра (19), Горажде - Борац (19.30), Криваја - Босна Високо (19.30), Градачац - Маглај (20), у петак играно: Вогошћа - Леотар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана