Бањалучани предводе кадете БиХ на Европском првенству у Пољској

Иван Драгичевић
Бањалучани предводе кадете БиХ на Европском првенству у Пољској

Радом - Млади бањалучки кошаркаши Данило Цветић и Лука Вуковић те момак из Лакташа Стефан Милошевић представљаће БиХ на Европском првенству за играче до 16 година старости које сутра почиње у пољском граду Радому.

Цветић је члан Игокее и игра на позицији плејмејкера док Вуковић, син бившег кошаркаша Борца Драгана Скаке Вуковића наступа за Школу кошарке Баскет 2000 и игра на позицији бека. Милошевић је члан бањалучког Рукија. Репрезентација је јуче отпутовала у Радом, а момке већ сутра очекује прва утакмица.

БиХ се налази у групи "смрти" са Литванијом, Француском и Црном Гором, а након прве фазе све екипе пролазе у осмину финала. Селектор, такође Бањалучанин, Драган Мичић истиче да није реално да се понови успјех од прошле године када је генерација 1999. годишта предвођена Џананом Мусом освојила злато.

- Циљ је опстанак у А дивизији. Имамо изузетно тешку групу па самим тим, јаке утакмице од самог почетка. Није реално да се понови успјех од прошле године. Ова генерација нема супер талента као што је то био случај са шампионском екипом, а треба истаћи да је дјечацима ово прво репрезентативно окупљање. Проблем је што немамо заједничку лигу, а чак шест играча који би били у тиму БиХ на овом првенству опредијелило се за Србију и Хрватску. Овакав систем такмичења нам одговара и пета утакмица биће кључна јер би том једном побједом обезбиједили опстанак у А дивизији - рекао је Мичић.

Селектор кадета је прошле године у овој категорији био помоћник Јосипу Панџи, а сада је добио повјерење Савеза да сам води екипу. Мичић је био асистент Велимиру Гашићу у првом тиму Борца, а водио је и млађе категорије тог клуба. Први меч БиХ игра сутра против Литваније од 18.30 часова и то ће бити реприза финала кадетског првенства Европе од прошле године, када су Панџини пулени савладали домаћина резултатом 85:83.

Састав

Семир Карић (Спарс), Стефан Милошевић (Руки), Амар Тигањ (Спарс), Војин Илић (Спарс), Амар Мехић (Мега Лекс), Данило Цветић (Игокеа), Ерњин Гутић (Спарс), Тарик Биберовић (Спарс), Лука Вуковић (Баскет 2000), Кенан Камењаш (Кош), Ђорђе Вишњић (Будућност), Недим Омеровић (Слобода).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана