Бањалучани представљају Србију на ЕП у парабадминтону

Г.С.
Бањалучани представљају Србију на ЕП у парабадминтону

Шпански град Лос Алказарес ће од 11. до 14. септембра бити домаћин Европског првенства у парабадминтону, које ће окупити преко 100 такмичара из више од 20 земаља.

Међу учесницима ће бити и Бањалучани - два репрезентативца у парабадминтону Жељко Волас и Зоран Јешић, који ће у Шпанији "уписати" прво учешће Србије на овом такмичењу, предвођени с клупе тренером Игором Шешићем.

Волас и Јешић ће се у Лос Алказаресу борити у синглу конкуренције СЛ4, у којој је пријављено 15 такмичара, и у дублу конкуренције СЛ3-СЛ4, гдје ће се за одличја борити 18 парова.

"Након дугог пута стигли смо у Лос Алказарес у недјељу увече и са нестрпљењем очекујемо жријеб и почетак такмичења. Србија ће први пут имати представника на Европском првенству у парабадминтону захваљујући великом труду Жељка Воласа и Зорана Јешића, као и огромној подршци Параолимпијском комитету Србије и Бадминтон савезу Србије. Будући да се први пут појављујемо на шампионату, ни очекивања нису превелика. Основни циљ јесте промоција Србије и жеља да развијамо овај спорт код нас. С обзиром на све околности, велики успјех је и сам наступ на овом такмичењу, а свака побједа била бих равна подвигу. У сваком случају, момци имају велики мотив и жељу да пруже свој максимум и да се покажу у најљепшем свјетлу. За који резултат ће то бити довољно видјећемо на лицу мјеста. До старта шампионата имаћемо још два дана тренинга која ћемо искористити на најбољи начин", казао је Шешић за badmington.org.rs.

Влада Републике Србије - Министарство омладине и спорта и Параолимпијски комитет Србије обезбјеђивањем неопходних финансијских средстава у значајној мјери су допринијели учешћу српских репрезентативаца на Европском првенству у парабадминтону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана