Бањалучани направили велики корак уназад поразом од Зрињског

Душан Репија
Бањалучани направили велики корак уназад поразом од Зрињског

Бањалука - Одбрана титуле за рукометаше Борац м:тела послије пораза од Зрињског (22:23) сведена је у домен теорије, јер су Бањалучани изгубили корак не само за лидером Вогошћом, него и за другопласираним Извиђачем.

Дворана "Борик" одавно није била испуњенија па су домаћи на крилима подршке добро ушли у меч (7:4). Чинило се да ће један од дербија 16. кола бити брзо преломљен, али су гости успјели да се приберу и одбију први налет. Серијом 8:3 прешли су у вођство које су до краја меча испустили само једном, па се може рећи да су заслужено однијели бодове кући. У игри "црвено-плавих" мало шта је функционисало како треба, посебно у нападу, па се још једном видјело да Борац нема довољан број квалитетних играча који би држали висок ритам свих 60 минута. Велики проблем тренеру Бојану Унчанину праве и повреде, јер је практично од почетка сезоне приморан да импровизује, поготово на бековским позицијама. Без обзира на све, надао се да би Борац могао бар до шест бодова у прва три кола наставка сезоне, али су се догодила два минимална пораза, што највјероватније значи испадање из трке за прво мјесто.

- Нисмо били на жељеном нивоу, имали смо јако добар старт, али смо једноставно стали, а Зрињски подизао ниво игре. Пропустили смо много изгледних шанси, промашили контре и пенале, што нас је коштало. Осјећај је стварно лош јер смо изгубили два меча са по голом разлике. Ово је четврти такав пораз у сезони, тако да нам можда недостаје играч који ће преузети одговорност у завршници - рекао је Унчанин.

Ситуацију би додатно могло да отежа гостовање код лидера у идућем колу, јер је Вогошћа до сада показала да је најзрелија екипа.

- Морамо се подићи и одиграти што је боље могуће. Нећемо се предати док год буде математичке шансе, а ако се деси да нам и математика окрене леђа, све утакмице до краја сезоне схватићемо максимално озбиљно. Исто овако како смо изгубили, могли смо и да добијемо два меча, али су пресудиле нијансе у корист наших противника - рекао је Унчанин.

Имао је Борац напад за изједначење, али за тридесетак секунди домаћи нису успјели да упуте ни шут на гол. Најбољи у редовима домаћих био је најискуснији Дејан Унчанин који је уписао девет голова, док је на другој страни бриљирао голман Горан Анђелић са 15 успјешних интервенција.

Петом побједом у низу Зрињски је избио на треће мјесто, па је сада у бољој позицији од Борца да се евентуално умијеша у борбу за титулу.

- Ово је била наша најбоља утакмица у наставку шампионата. Уколико нам се отвори прилика да се у потпуности укључимо у борбу за врх, искористићемо је. Ако се то и не деси, неће бити смак свијета. Имамо младу екипу која пред собом има петнаестак година бављења рукометом - рекао је тренер Мостараца Здравко Медић похваливши амбијент у "Борику".

Премијер лига

1. Вогошћа         15     13     1       1       40

2. Извиђач 15     12     0       3       36

3. Зрињски 15     11     0       4       33

4. Борац м:тел    14     9       1       4       28

5. Коњух   15     8       1       6       25

6. Слога     15     7       1       7       22

7. Маглај   14     7       0       7       21

8. Босна Ц. 14     6       1       7       19

9. Славија  15     5       1       9       16

10. Дервента       15     4       3       8       15

11. Горажде        15     4       1       10     13

12. Босна (С)       15     2       1       12     7

13. Какањ  15     2       1       12     7

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана