Бањалучане у петак очекује дерби против лидера Вогошће

Иван Драгичевић
Бањалучане у петак очекује дерби против лидера Вогошће

Бањалука - Побједа Дервенте у Вогошћи додатно је закувала стање у врху табеле Премијер лиге БиХ, па сада рукометаши Борца м:тел имају на шансу да тријумфом над лидером првенства у предстојећем мечу преузму врх и потврде одличне игре у посљедње вријеме.

Бањалучани се налазе у одличној форми, имају седам побједа у низу, а у петак их очекује дерби досадашњег дијела првенства са Вогошћом. Екипу Ратка Ђурковића послије серије успјеха очекује најтеже могуће гостовање, а црногорски стручњак већ је почео са припремом екипе за ту утакмицу.

- Погледао сам неколико снимака и одрадићемо специјалне тренинге да проучимо њихове кретње и дефанзивне реакције како бисмо знали како да одреагујемо у тим ситуацијама. С друге стране, одиграно је 11 кола и не можеш да научиш да играш за пет дана. Налазимо се у одличном моментуму и мислим да они треба више да се брину о нама - рекао је Ђурковић.

Вогошћа је искусна екипа, чије главне полуге чине Тарик Међић, Спасоје Пекић и одлични голман Аднан Шабановић. Будући да је Борац потпуно другачије конципиран ове сезоне, ова утакмица биће судар два различита рукометна стила.

- Форсирамо брзу игру, са што је више могуће контранапада. Постигли смо много голова на тај начин, а држаћемо се наше филозофије и против Вогошће. Мислим да им времешност може бити слабост, јер су навикли да играју у споријем ритму. Препуштамо им улогу фаворита и свјестан сам да ћемо прије свега морати да се потрошимо у одбрани како бисмо дошли до жељеног резултата - казао је Ђурковић.

Најтеже утакмице Борац м:тел игра на крају године, јер се седам дана послије Вогошће састаје са Дервентом.

Неки могу боље

Ђурковић је задовољан резултатом, поготово серијом од седам побједа која још увијек траје, али од појединих играча очекује још боље игре.

- Када смо на нашем нивоу и доброј форми, тешко да неко може да нас добије. Ипак, неки играчи могу још боље играти и не треба да се опуштају и живе на добрим резултатима. Не бих о именима, али знају који су - рекао је Ђурковић.

Извиђач одличан

Актуелни шампион БиХ Извиђач једини је представник у СЕХА лиги и тамо са изузетно младом екипом представља тврд орах за све ривале, који су великани европског рукомета.

- Импресиониран сам њиховим играма, поготово Јосипом Шарцем који је био у тиму мјесеца. Не знам колико су испред нас, спремамо се за те сусрете и чекамо да видимо како ће реаговати на поразе у СЕХА лиги - рекао је Ђурковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана