Бајић: Не смијемо потцијенити ривала

Иван Драгичевић
Бајић: Не смијемо потцијенити ривала

Лакташи - Финална серија првенства БиХ за кошаркаше почиње у суботу од 20 часова када бранилац титуле Игокеа дочекује Какањ.

Александровчани су доминантно прошли кроз Лигу 6 са десет максималних побједа, а противнике су побјеђивали просјечно са 21,6 разлике па тренер Драган Бајић не бјежи од улоге фаворита.

- Имали смо довољно времена за одмор, а биће га и између финалних утакмица тако да је било довољно простора да се спреми тактика. Мислим да све зависи од нас, морамо бити сконцентрисани и максимално озбиљни јер колико год да смо квалитетнији не смијемо себи дозволити никакво опуштање. Какањ је квалитетан тим који је на првом мјесту завршио такмичење у Лиги 13, а пласманом у финалу је још једном потврдио да се ради о доброј екипи - рекао је Бајић.

Тренер Какња Јосипа Панџу познаје одлично тако да је неко тактичко изненађење готово немогуће.

- Панџу познајем одавно и могу рећи да смо пријатељи. Са Какњем смо играли два пута ове сезоне и у оба наврата уписали убједљиве побједе. Знамо њихове мане и врлине, али најважнији је наш приступ који је био одличан у претходним утакмицама, јер не смијемо потцијенити ривала да не би дошли у незгодну ситуацију - казао је Бајић.

Бек Александровчана Ђорђе Милошевић није тренирао од другог полуфиналног сусрета са Леотаром и његов наступ је упитан док је статус најбољег играча Вука Радивојећа такође неизвјестан.

- Милошевић има проблема и не знам да ли ће нам бити од помоћи, а што се тиче Радивојевића, добио је ударац, али мислим да ће бити спреман да истрчи на паркет. Радује ме повратак Марка Чакаравића који се вратио након дуже паузе, тренирао је десет дана и одмах се видјело да ће нам значити његово присуство у одлучујућим утакмицама - закључио је Бајић.

На три побједе

Финална серија Лиге БиХ игра се на три добијена меча, а Игокеа има предност домаћег терена. Послије првог сусрета серија се сели у Какањ гдје је 4. маја на распореду друга утакмица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана