Бајерн спрема освету Атлетику

Агенције
Бајерн спрема освету Атлетику

Мадрид - Судар прошлосезонских полуфиналиста обиљежиће други дан другог кола Лиге шампиона.

Атлетико Мадрид на свом "Висенте Калдерону" угостиће шампиона Њемачке Бајерн. Прошле сезоне чета Дијега Симеоне задала је болан ударац Нијемцима и, упркос поразу у Минхену (2:1), елиминисала га захваљујући голу у гостима након минималне побједе у Мадриду. Баварци су перфектно стартовали са Карлом Анћелотијем на клупи, имају свих осам тријумфа, али ће "врућа" атмосфера на Калдерону сигурно бити највећи тест у досадашњем дијелу сезоне. Тога је свјестан и фудбалер средине терена Ћаби Алонсо, истичући чврсту одбрану Атлетика.

- Примили су само два гола у седам мечева. Срећни смо због одличног почетка сезоне, али сада играмо против знатно снажнијег тима. У наредних 90 минута не смијемо да упропастимо све добро до сада - рекао је Шпанац из Бајерна.

Атлетико нема баш лијепе успомене на Анћелотија и Бајерн, ако се изузме прошла сезона, пошто је управо од Нијемаца изгубио чувено финале Купа шампиона 1974. године у поновљеном мечу (4:0), након што је у првом примио погодак у 120. минуту, а слично је било када је Анћелоти са клупе Реала славио послије продужетака и изједначио голом Серхија Рамоса у посљедњим секундама регуларног тока.

У оквиру исте Д групе за прве бодове у Русији ће се дебитант у такмичењу Ростов против ПСВ-а из Ајндховена. Барселона наставља такмичење без повријеђеног Лионела Месија на гостовању у Менхенгладбаху против Борусије, док у острвском дебију Селтик дочекује Манчестер Сити, који има десет тријумфа из исто толико утакмица ове сезоне. У најизједначенијој групи, у Истанбул на ноге Бешикташу долази кијевски Динамо, док Бенфика путује у Напуљ гдје се састаје са Наполијем. Пари Сен Жермен и Арсенал су изразити фаворити у дуелима са Лудогорецом и Базелом, па се очекује да одмах направе разлику у А групи.

Утакмице

Све утакмице на распореду су од 20.45 часова, а састају се група А: Лудогорец - ПСЖ, Арсенал - Базел, група Б: Бешикташ - Динамо (К), Наполи - Бенфика. група Ц: Борусија (М) - Барселона, Селтик - Манчестер сити, група Д: Атлетико (М) - Бајерн, Ростов - ПСВ,

Атлетико прије Барселоне

Француски фудбалер Кевин Гамеиро рекао је да је изабрао прелазак у Атлетико Мадрид, иако је имао понуду Барселоне. Гамеиро је у августу прешао у Мадрид из Севиље за 32 милиона, након што је одбио да у каталонском великану буде резерва неприкосновеном трију Меси-Нејмар-Суарез.

- Постојала је могућност да одем у Барселону, али у глави сам имао само једну жељу, да постанем нападач Атлетика. Тренер Симеоне ме је позвао и рекао да хоће да врати Дијега Косту, али му је било тешко да оствари тај трансфер, па је изабрао мене. Сада сам у Атлетику и то је најважније - изјавио је Гамеиро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана