ATP челенџеру Бањалука 2014: Квалификације у хали Елит?

Душан Репија
ATP челенџеру Бањалука 2014: Квалификације у хали Елит?

Бањалука - У случају да временски услови не дозволе да се квалификације за ATP челенџер у Бањалуци одиграју сутра и прекосутра на теренима ТК Младост, постоји могућност да се оне премјесте у халу Елит у бањалучком насељу Лазарево.

Коначну и потврду ове информације требало би да потврди супервизор турнира Стефан Кретоа, који данас долази у Бањалуку и који ће извршити инспекцију хале.

- Припремили смо се за алтернативно рјешење уколико буде падала киша и мислим да неће бити проблема да се квалификације одрже у хали. Коначан суд донијеће супервизор, али мислим да хала испуњава све услове. Што се тиче осталих припрема, све је спремно - рекао је директор турнира Милан Радаковић.

Жријеб квалификација биће обављен данас, као и коначан списак учесника турнира. Поред Виктора Троицког и Николе Милојевића, позивнице организатора да учествују на турниру добила су још два српска играча.

- Одлучили смо да на турнир позовемо Марка Ђоковића и Ласла Ђереа. Сматрамо да њих двојица могу да допринесу квалитету турнира, да имају лијепу тениску будућност и да им Бањалука, као многим другим тенисерима може да представља одскочну даску у каријери - рекао је Радаковић.

Кроз квалификације у главни турнир мјесто ће обезбиједити четири тенисера, а мечеви првог кола главног жријеба играју се у понедјељак. Први носилац је Словенац Блаж Рола, 87. играч свијета, а титулу освојену прошле године брани његов земљак Аљаж Бедене.

Вањоци

Иако је био пријављен за турнир, у Бањалуку ипак неће доћи његов најоданији учесник Италијан Симоне Вањоци.

- Чуо сам се са Вањоцијем и рекао ми је да због породичних обавеза неће моћи да дође. Штета, јер је пропустио само први турнир, а онда учествовао на 11 узастопних, али је обећао да ће доћи идуће године. Тада планира да заврши професионалну каријеру, а од нас ће добити специјалну позивницу - рекао је Мишо Радаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана