ATP челенџер у Бањалука: Ханеску отказао у посљедњи час

Душан Репија
ATP челенџер у Бањалука: Ханеску отказао у посљедњи час

Бањалука - Мечеви првог кола ATP челенџера "Бањалука 2014" играју се данас на теренима ТК Младост, а у жријебу се није нашао некада 26. тенисер планете Румун Виктор Ханеску.

Побједник овог турнира 2012. године отказао је у посљедњи час долазак у Бањалуку.

- Пред сваки турнир дође до отказа због Дејвис купа или из неких других разлога. Жао ми је што Ханеску није дошао, не знам из којих разлога, али без обзира на све, публика ће имати шта да види - рекао је директор турнира Милан Радаковић.

Он је нагласио да је 13. издање овог турнира једно од најјачих до сада.

- Већ у првом колу има доста занимљивих мечева. Дерби првог кола, по мени, играће репрезентативац БиХ Алдин Шеткић и Србин Борис Пашански, очекујем и интересантан меч између Виктора Троицког и Хрвата Николе Мектића - рекао је Радаковић.

Први носилац на турниру је 87. тенисер свијета Словенац Блаж Рола, који је учествовао на овогодишњем УС опену, а други "костураш" је 95. тенисер на ATP листи Шпанац Алберт Рамос Винолас.

Турнир у Бањалуци игра се за наградни фонд од 64.000 евра, а побједнику ће припасти 9.200 евра, те 100 ATP бодова. Титулу побједника из прошле године браниће Словенац Аљаж Бедене, који ће у првом колу снаге одмјерити са Русом Валеријем Рудњевим.

Испали домаћи

Четири домаћа тенисера, који су добили вајлд карте за учешће у квалификацијама, Алекса Милојица, Иван Ранђеловић, Горан Радановић и Ђорђе Илић, испали су већ у првом колу. У главни жријеб пласирали су се Нијемац Јаник Маден, Антонио Санчић и Словак Филип Хорански. Посљедњи меч квалификација синоћ су играли Француз Глем Сакаров и Рус Јевгени Карловски.

 

Троицки

Некада 12. тенисер свијета Виктор Троицки, који се послије једногодишње суспензије полако пробија у свјетски врх, јуче је стигао у Бањалуку. Већ на првом тренингу на теренима у парку "Младен Стојановић" окупио се велики број гледалаца, поготово дјеце. Због велике заинтересованости јавности организатор турнира одлучио је да за данас у 12 часова сазове прес-конференцију на којој ће се Троицки обратити медијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана