Атлетски клуба “Прњавор”: У прошлој години 142 медаље, Гајићева и Грумић најуспјешнији

Срна
Атлетски клуба “Прњавор”: У прошлој години 142 медаље, Гајићева и Грумић најуспјешнији

ПРЊАВОР - Такмичари Атлетског клуба /АК/ “Прњавор” у прошлој години освојили су 142 медаље на првенствима, међународним уличним тркама, кросевима и атлетским митинзима одржаним у Републици Српској, Федерацији БиХ и иностранству, а најбољи атлетичари клуба су Јелена Гајић и Дамјан Грумић.

Од 142 освојене медаље 55 је златних, 36 сребрних и 51 бронзана.

Гајићева је, након “Вечери атлетике” коју је организовао клуб, рекла да је успјех у 2020. години само наставак добрих резултата из претходне године, а као највећу подршку код такмичења и припрема током сезоне навела је клуб предвођен Жељком Петровићем и тренером Владимиром Јаковљевићем за којег је рекла да је најзаслужнији за све постигнуте резултате.

Гајићева је најавила да ће у суботу, 20. фебруара, наступити на Балканском првенству на којем ће покушати поново оборити рекорд БиХ и испунити норму за Европско првенство.

Дамјан Грумић вечерас је потписао професионални уговор са клубом што ће, како је рекао Срни, изискивати још више рада у наредном периоду, а у плану је освајање медаље на Балканском првенству за млађе јуниоре.

Предсједник клуба Жељко Петровић каже да је презадовољан постигнутим резултатима с обзиром на тренутне околности због пандемије вируса корона и отказивање једног броја такмичења.

“У 2020. смо имали упола мање такмичења него ранијих година, али смо направили огроман напредак са резултатима. У прошлој години смо освојили 16 титула првака Републике Српске и 10 титула првака БиХ. Мушка и женска сениорска екипа биле су прваци у кросу у Српској, а други и трећи у БиХ, у појединачној категорији двоје наших цицибана су најбољи у Српској и БиХ, а сениорка Јелена Гајић је најбоља у БиХ” , прецизирао је Петровић.

Он је нагласио да је Међународна улична трка у Прњавору ове године потврдила статус пет златних звјездица за квалитет.

“Након три одгађања одржали смо трку у октобру, уз врхунску организацију и поред отежаних услова за рад, при томе нисмо добили ниједну примједбу из Европског атлетског савеза због чега нам је потврђен стандард”, рекао је Петровић за Срну.

На “Вечери атлетике” уручене су посебне награде за 21 најперспективнијег атлетичара свих узраста и за 16 најбољих такмичара по категоријама, док су захвалнице за дугогодишњу подршку развоју клуба добили Марко Јовичић и Бранислав Живковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана