Атлетико жели скалп Челзија

Данијел Радујковић
Атлетико жели скалп Челзија

Мадрид - Првом полуфиналном утакмицом између Атлетико Мадрида и Челзија, која се игра вечерас од 20.45 часова на "Висенте Калдерону", почиње коначан расплет у Лиги шампиона.

Мадриђани ове године играју најбољу сезону још од времена када их је предводио Радомир Антић. Налазе се на корак од уласка у велико финале Лиге шампиона, које се игра 24. маја у Лисабону. На том путу стоји им Челзи са Жозеом Мурињом на челу, који ће на овој утакмици ући у историји као тренер са највише полуфинала у најелитнијем такмичењу у Европи. Он ће осми пут предводити неку екипу у полуфиналу Лиге шампиона и тако престићи легендарног Алекса Фергусона. Португалском фудбалском лисцу супротставиће се млади тренер Дијего Симеоне, који је до сада извукао максимум из екипе.

Голман "јорганџија" Тибо Куртоа позајмљен је играч Челзија и њему ће овај меч бити специфичнији неко било коме у обје екипе.

- Ово је заиста посебна ситуација за мене. Подржавам Челзи, желио бих да освоји Премијер лигу. Ипак, сада браним за Атлетико и морам да учиним све што могу да прођемо у финале Лиги шампиона. Имамо велико повјерење у нашег тренера Симеонеа, а очекујемо сјајну борбу на терену. Челзи је фаворит, али била је то и Барселона - казао је Куртоа.

"Јорганџије" су прве у Примера лиги и на четири кола су од титуле. У посљедњем колу са са 2:0 били су бољи од Елчеа, а додатно самопоуздање ће им дати повратак Арде Турана, који се опоравио од повреде препона и биће спрема за меч сезоне.

С друге стране "плавци" су шокантно изгубили од посљедње екипе Премијершипа Сандерленда и тако скоро испали из трке за титулу. Проблем за Муриња могао би бити и изостанак Еден Азара, који има проблема са кољеном.

- Атлетико је ове сезоне показао да је добра екипа. Имају одличног тренера и играју врло чврсто, поготово на свом терену. Покушаћемо да остваримо што бољи резултат пред реванш на нашем стадиону - истакао је Мурињо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана