Атлетичарка Јелена Гајић: Париз није неухватљив

Душан Репија
Атлетичарка Јелена Гајић: Париз није неухватљив

БАЊАЛУКА - Атлетичарка из Прњавора Јелена Гајић годинама је доминантна на средњим пругама у БиХ, а све чешће и на тркама у региону. Текућа сезона најбоља јој је у каријери, што јој даје за право да машта и нада се великим стварима.

Највећа у свијету спорта, нарочито атлетике јесу Олимпијске игре. Прњаворчанка лијеже и устаје са мислима да ће испунити норму на 800 метара за учешће у Паризу, али је свјесна да то неће бити нимало лаган задатак.

- Сезона је до сада заиста добра, два пута сам поправљала лични рекорд, па је штоперица сада на 2:05,41 минут. Сигурна сам да у ногама имам доста боље вријеме, али у тркама на којима сам до сада наступила нисам имала конкуренцију, јер сам обично била на челу од почетка до краја. Норма за Олимпијске игре износи 1:58,00 минута и са тренером Владимиром Јаковљевићем системски се припремамо за што боље резултате - нагласила је Гајићева.

Увјерена је да ће већ предстојеће јесени значајније поправити вријеме и закорачити ка Граду свјетлости. Идеална прилика за то је традиционални Ханжековићев меморијал који се одржава 10. септембра у Загребу. До тада ћути и ради у тишини, најчешће далеко од очију јавности као и њене колеге пошто је “краљица спортова” незаслужено у запећку иако би требало да буде потпуно супротно.

- Темпирам форму за Ханжека на коме је увијек јака конкуренција што је потребно да бисте из себе извукли оно најбоље. Тренирам свакодневно вјерујући да ћу поправити вријеме што би ми сигурно био додатни подстицај да наставим још јаче. Имам 24 године, улазим у најбољи период и не мислим да је немогуће отићи у Париз - самоувјерена је Гајићева.

Све би наравно било много лакше и извјесније да има добре услове за тренинг. Познато је да највећи терет у појединачним спортовима сносе сами такмичари и њихове породице. Јелена је и запослена, па признаје да не зна како стиже да уклопи све обавезе.

- Тешко је, да се не лажемо. Ипак, гледам само напријед не жалећи за оним што немам него покушавајући да најбољи искористим оно то ми је доступно. Од кукања нема ништа - подвукла је чланица Атлетског клуба Прњавор која већ годинама тренира у Бањалуци.

Сезона

Јелена Гајић се за почетак сезоне припремала у Бару гдје је из пуних припрема истрчала лични рекорд 2,05,68. Потом је на митингу у Загребу освојила треће мјесто на 400 метара, да би у Словенској Бистрици славила на 800. Нови рекорд изостао је због лоших временских услова. Потом је услиједила најбоља трка у животу на првенству БиХ гдје је и истрчала 2:05,41 минут. Прије десетак дана постала је шампион Српске на 400, 800 и 1.500 метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана