Атлетичари Борца добијају кров над главом

Данијел Радујковић
Атлетичари Борца добијају кров над главом

Бањалука - Иако су годинама шампиони БиХ и постижу добре резултате на међународним такмичењима, атлетичарима Борца трибине Градског стадиона биле су свлачионице, али то ће се брзо промијенити јер ће добити адекватне услове за рад.

Прије су имали свлачионице испод западне трибине, али када је од двије свлачионице направљена једна велика, атлетичари су се премјестили на трибине, гдје су се скидали и зими.

- Сигурно посљедњих десет година смо на трибинама, откако је под западном трибином направљена једна свлачионица. Сада ћемо коначно добити просторију испод источне трибине, гдје су радови у завршној фази. Увели смо бојлер, туш кабине и тоалете, ускоро ћемо ријешити питање гријања. То је већ при крају - казао је тренер Борца Небојша Матијевић.

Овим ће борчевци добити минималне услове за рад како би у будућности постизали још боље резултате.

- Ријешили смо елементарни проблем, поготово у хладним данима. Тада је био слабији одзив дјеце на тренинге, али надам се да ће ово допринијети да имамо више дјеце - додао је Матијевић.

Поред свлачионица, атлетичари из Бањалуке добиће спортску опрему, али и комби возило за потребе клуба како би лакше ишли на такмичења.

- Види се помак, предсједник Ранко Милишић се ангажовао и надам се да ће и нови градоначелник Игор Радојичић да нас боље подржи. Имаћемо и Скупштину клуба половином децембра - закључио је тренер Борца.

Да заслужују пуну подршку, атлетичари Борца су доказали резултатима, а ове године су имали 56 такмичења. Сениорке су десети пут постале шампионке БиХ, а јуниорке први пут. Лусија Кимани је била на Олимпијским играма у Бразилу, Стефани Вукајловић на Медитеранским играма у Тунису, а Милица Ожеговић на сусрету малих држава на Малти. Поред тога, такмичари Борца учествовали су на свим првенствима Балкана, а Николија Станивуковић је са једног донијела сребро за старије јуниорке. Укупно су оборили осам рекорда БиХ и 20 Републике Српске. Сљедеће сезоне их очекује мноштво такмичења и бољи услови за рад ће им помоћи да поново остварују запажене резултате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана