Амсал Делалић један од јунака успјеха Борца у Купу Републике Српске: Пехар обавеза да будемо још бољи

Дарко Драгичевић
Амсал Делалић један од јунака успјеха Борца у Купу Републике Српске: Пехар обавеза да будемо још бољи

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца одбранили су трофеј у Купу Републике Српске, а један од јунака успјеха био је Амсал Делалић.

Млади кошаркаш је у посљедњем периоду финалне утакмице против Будућности (71:65) погодио двије тројке. Посебно је значајна била она при резултату 67:65 када је и дефинитивно угашена нада Будућности да могу доћи до трофеја.

- Драго нам је што смо освојили Куп након веома драматичне утакмице против Будућности. Трофеј нам је донијела смиреност на крају. Ово је успјех комплетног тима, а драго ми је због погођене тројке. Након добре акције остао сам сам и мислим да смо тада и дефинитивно сломили Будућност. Најважније је да смо освојили трофеј и сад се спремамо за финални турнир у Сарајеву - изјавио је Делалић.

У полуфиналу Купа Мирза Делибашић Борац ће играти против Игокее, а Делалић ће имати прилику да се покаже против тима чији је и даље званично члан.

- Игокеа је члан АБА лиге и сви знамо квалитет који има, али драго нам је што ћемо да играмо против њих. Надам се да ће бити добра утакмица и да ћемо одиграти што боље у том полуфиналу. Сада ћемо прво да се одморимо, а онда крећу припреме за финални турнир - поручио је Делалић за “Глас Српске”.

Борац је ове сезоне у одличној форми. Освојен је Куп Српске, екипа је на другој позицији у Лиги БиХ, док је и веома близу пласмана на завршни турнир Друге АБА лиге. Освајање Купа Српске јесте круна досадашњег дијела сезоне, али младићи тренера Кашћелана не мисле да стану.

- Па сигурно да је Куп Српске круна досадашњег дијела сезоне, али пред нама је још пуно обавеза и сигурно је да морамо наставити да радимо. Неће нам овај трофеј олакшати наставак сезоне, јер морамо да наставимо с добрим партијама и напретком у игри. Сигурно је да ривали желе да нас скину с ове позиције - додао је Делалић.

Најефикаснији у пораженом тиму био је искусни Миливоје Божовић.

- Борац и ми смо дошли послије веома тешке утакмице за викенд и видјело се да нема свјежине ни код нас ни код њих. Генерално Борац и ми смо екипе које играју на велики број поена, али то није био случај у финалу, управо због недостатка свјежине. Утакмицу смо изгубили у првом дијелу којег смо лоше одиграли. У другом дијелу смо се вратили, повели, али смо у том јурењу резултата изгубили доста енергије која нам је недостајала у завршници - истакао је Божовић.

Брат на брата

Полуфинале кошаркашког Купа БиХ у Сарајеву (субота, 17 часова) донијеће и братски окршај. Наиме, на супротстављеним странама биће браћа Душан и Никола Танасковић. Старији Никола је управо након добрих партија у Борцу изборио одлазак у Игокеу и наступ у АБА лиги а сад његовим стопама иде и млађи брат.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана