Амела Терзић и Хилари Кимајо побједници уличне трке у Прњавору

Срна
Амела Терзић и Хилари Кимајо побједници уличне трке у Прњавору

Прњавор - Атлетичарка из Новог Пазара Амела Терзић и Кенијац Хилари Кимајо побједници су 19. Међународне уличне трке "Прњавор 2018", чији је домаћин био Атлетски клуб "Прњавор".

Терзићева, којој је ово трећа узастопна побједа у Прњавору, рекла је Срни да је стаза била веома захтјевна.

"Старт је узбрдо, а чак и на делу стазе која иде низбрдо нисам успела да се одморим. Међутим, истрчала сам трку на осећај, онако како мени одговара и успела сам да победим", навела је Терзићева.

Он је истакла да јој је наредни циљ наступ на Европском превенству у Берлину.

"Знам да неће бити једноставно јер су се појавиле нове атлетичарке у мојој дисциплини. Мораћу мало да експериментишем, како би се што боље припремила за овај наступ", нагласила је Терзићева.

Друго мјесто у сениорској конкуренцији атлетичарки у трци на 3.000 метара заузела је репрезентативка БиХ Лусиа Кимани, а трећа је била члан Атлетског клуба "Црвена Звезда" из Београда Невена Јовановић.

Код сениора који су трчали на 5.000 метара друго мјесто заузео је Кенијац Нелсон Черутич, док је трећи био Елзан Бибић из Новог Пазара.

Главним тркама претходило је отворено школско првенство за ученике од првих до деветих разреда основне школе и за средњошколце, као и трка цицибана.

Овогодишња улична трка у Прњавору била је хуманитарна јер је приход од продаје стартних бројева намијењен Удружењу родитеља дјеца са потешкоћама у развоју "Невен" из овог града. Дјеца из Удружења су наступила у симболичној трци на 30 метара, а свим учесницима уручене су златне медаље и дипломе.

Предсједник Атлетског клуба "Прњавор" Жељко Петровић каже да је овогодишња трка имала највише учесника.

"У главним тркама сениора, јуниора и пионира имали смо стотињак такмичара из Кеније, Мађарске, Румуније, Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Републике Српске и Федерације БиХ" , рекао је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана