Алонсо: Ферари са Хамилтоном конкурентан за титулу 2025. године

Tanjug
Foto: F1

ЛОНДОН- Возач екипе Астон Мартин Шпанац Фернандо Алонсо изјавио је да би прелазак Луиса Хамилтона у Ферари могао да учини италијански тим конкурентним за титулу у шампионату Формуле један у 2025. години, преноси данас Би-Би-Си (ББЦ).

"Ферари је у претходних неколико година имао врло брз болид и борили су се за велике ствари. Можда Луис може да донесе тај додатак у борбу за шампионат. Болид је ту", рекао је Алонсо.
    
Он је подсјетио да је Ферари у посљедњих пет трка прошле сезоне имао више пол позиција од Ред Була.
    
"Чак и прошле године, уз врло доминантан болид Ред Була, Ферари је успио да оствари исто вријеме по кругу и да буде бржи од њих већим дијелом квалификација, па би болид требало да буде довољно брз", додао је Алонсо.
    
Хамилтон је прошле недјеље објавио да је одлучио да на крају ове сезоне напусти Мерцедес и пређе у Ферари. Британац је тада рекао да је као дјечак сањао да вози за Ферари.
    
"То није био његов дјечачки сан прије 12 мјесеци, зар не? Или прије два мјесеца претпостављам, пошто је тада то био другачији сан", истакао је возач Астон Мартина.
    
Алонсо је један од кандидата да замијени Хамилтона у екипи Мерцедеса. Шпанац је истакао да до сада није имао контакт са екипом Мерцедеса.
    
"Свјестан сам у којој се ситуацији налазим. Само су три свјетска шампиона на стази и брзи свјетски шампиони, пошто је у прошлости можда било неких шампиона који нису били посвећени томе да буду брзи. И ја сам вјероватно једини на располагању за 2025. годину, тако да сам у доброј позицији", рекао је Алонсо.
    
Он је истакао да му је приоритет разговор са челницима Астон Мартина.
    
"Када донесем одлуку о томе да ли желим да останем у тркању, на почетку ћу прво и једино разговарати са Астон Мартином. То ће да буде приоритет. Али ако не постигнемо договор, желим да будем посвећен тркању у Ф1, знам да сам у привилегованој позицији и вјероватно сам атрактиван другим екипама", додао је Алонсо.

Нова сезона у шампионату Ф1 почиње другог марта трком за Велику награду Бахреина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана