Алмедин Зиљкић, фудбалер Борца: Да сам хтио паре, остао бих у Тузли

Синиша Котараш
Алмедин Зиљкић, фудбалер Борца: Да сам хтио паре, остао бих у Тузли

Анталија - Једно од нових лица која су на бањалучки Градски стадион стигла током зимског прелазног рока је брзоноги лијевокрилни нападач Алмедин Зиљкић. Фудбалер који је у већем дијелу јесење сезоне носио дрес Тузла ситија од октобра је био без клуба, а онда се одлучио за црвено-плави дрес јесењег шампиона Прве лиге РС.

Дјеловало је то помало изненађујуће, али након Алмединовог објашњења све је постало кристално јасно.

- Искрено, да ме позвао било који други клуб из Прве лиге, тешко да бих се уопште одлучио на разговор, а камоли на потпис уговора. Али Борац је нешто сасвим друго, а како је позив дошао од тренера Дарка Војводића, дилеме није било. Ту сам, потписао сам уговор на 18 мјесеци, за сада је све у најбољем реду и, ако све буде у реду, остао бих у клубу све док ме Борац буде хтио - појаснио је Зиљкић за “Глас Српске” из Анталије, гдје се Бањалучани спремају за наставак сезоне.

Да коначан избор падне на Бањалуку одлучили су, како тврди, искључиво спортски разлози.

- Не волим неискрене људе и нису ми паре на првом мјесту! Видио сам да је у Борцу у питању једна искључиво спортска прича, да су у и око клуба све људи из спорта, да желе да помогну и да раде свој посао на најбољи начин. Да се разумијемо, да сам јурио само паре, остао бих у Тузла ситију! Међутим, то није било мјесто за мене јер тамо нема спортске атмосфере - категоричан је Зиљкић.

Како сам каже, све је у првих петнаестак дана, колико је са новим саиграчима, заиста идеално.

- Шта да вам кажем, одушевљен сам клубом, пријемом од стране играча и управе и све је на заиста завидном нивоу. Искрено, када сам се први пут чуо са тренером Војводићем, нисам очекивао да ће све бити баш онако како су ми он и челници Борца представили! Међутим, сада сам се и сам увјерио да је све још и боље него што су ми они причали - тврди Зиљкић.

А да је у питању заиста право појачање, показале су прве три контролне утакмице на којима је Аднан Зиљкић постигао два поготка, те има и двије асистенције.

- Надам се да сам оправдао очекивања и очекујем да овако наставим. Надам се да је ово само увод те да ћу овако наставити када буде почела борба за бодове. Борац има сјајну екипу, јаку и за Премијер лигу гдје би, гарантујем, били међу пет првопласираних - оптимиста је млади нападач.

О Војводићу у суперлативу

Појачање Борца има само ријечи хвале за шефа стручног штаба Дарка Војводића.

- У питању је један од најискренијих људи које сам икада упознао. То сам код њега видио чим сам стигао у Тузла сити. Он је такав да увијек отворено каже оно што мисли. Такође, не дозвољава да му се ико петља у посао. И као тренер је врхунски стручњак, изузетан мотиватор и вјерујем да с њим Борац може много - тврди Зиљкић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана