Александра Војновића не брину отровне стрелице федералних медија: Нека пишу шта хоће, тако нас само мотивишу

Дејан Марић
Александра Војновића не брину отровне стрелице федералних медија: Нека пишу шта хоће, тако нас само мотивишу

БАЊАЛУКА - Штопер Борца Александар Војновић тврди да су три прољећне побједе “црвено-плавих” чисте као суза, те да константне отровне стрелице федералних медија њега и саиграче само мотивишу да буду још бољи.

Бањалучани су љетос испили шампионски шампањац, а потом јесенас “мамурали”. Ствари нису ишле онако како су у Платоновој планирали, тренер Марко Максимовић је одступио, ужарену клупу је наслиједио Немања Миљановић, који је морао да се суочи са многим промјенама играчког кадра. Екипу је прво напустио Алмедин Зиљкић, потом и капитен Стојан Врањеш, што се одразило и на резултате. Ове зиме сидро су дигли и Горан Закарић, те Марко Јовановић.

Па ипак, доведена су адекватна појачања, тим се консолидовао, током припрема играо допадљив фудбал, а овог прољећа нанизао три велика тријумфа. На “Пецари” је савладан Широки Бријег, на “Тушњу” је пао Тузла сити, а на Градском стадиону оружје положио Вележ.

Војновић и друштво у великом стилу су разоружали три реномирана ривала. У 270 минута игре нису примили гол. Направили су додатни искорак ка примарном циљу и новом пласману у Европу.

Упркос томе, многи медији из ФБиХ сваки успјех Борца ниподаштавају уз тврдње да је остварен уз јак судијски вјетар у леђа. Екипи то, тврди сјајни штопер, за сада не смета.

- Нека пишу шта хоће. То нам је само мотив да будемо још бољи. Свјесни смо својих квалитета, знамо колико труда и зноја је уложено на сваком тренингу, у свакој утакмици. Уосталом, све то смо и показали на старту другог дијела сезоне. Сваког ривала смо надиграли, доказавши да смо бољи. Шта појединци пишу нас не дотиче - изјавио је Војновић за “Глас Српске”.

Вјероватно ни највећи оптимисти у Платоновој нису могли очекивати да ће “црвено-плави” у првих 270 минута прољећног фудбала дјеловати тако сигурно и доминантно. Наш саговорник вјерује да тим још дуго може остати на истом колосијеку.

- Ово је старт какав смо само могли да пожелимо. Добро играмо, имамо одличну енергију и сјајну атмосферу. Само да потраје. Сигурним корацима идемо ка нашем циљу. То је нови излазак на међународну сцену. Мање је битно да ли ћемо европску визу остварити кроз првенство или Куп.

Играч који је у 21. колу Премијер лиге уписао 20 наступа сматра да је комбинација више фактора допринијела посљедњим резултатима. Стабилност јесте један од њих.

- Имали смо слабији старт сезоне након чега је услиједила промјена на клупи. Доласком Миљановића ствари су кренуле набоље. Сигурно да је и тренеру било потребно вријеме да посложи свој систем и пронађе начин да из сваког од нас извуче најбоље. Јесенас је водио екипу и имао увид у наше могућности. Сада је прошао цијеле припреме са нама и то је велики плус за све - додао је Војновић, уз констатацију да остаје жал што је Борац испустио доста бодова на “малим” утакмицама.

Већ поменути квартет изнио је највећи терет шампионске авантуре. Њиховим одласком остала је велика празнина коју у кратком интервалу није било лако попунити. Вријеме је учинило своје, али и зимске аквизиције попут Тонија Јовића, Горана Бркића, Обрена Цвијановића.

- Не можете тек тако замијенити играче који су оставили велики траг у Борцу, направили превагу у шампионској трци и били лидери на терену и ван њега. Ипак, охрабрује чињеница да момци који су дошли као појачања доказују квалитет и оправдавају повјерење. Заједно гурамо у правом смјеру - јасан је Новограђанин.

По доласку на Градски стадион често је играо на позицији задњег везног. И на почетку ове сезоне одрадио је неколико мечева у срцу средине терена. Но, како је прекомандован у одбрану, ствари су кренуле набоље.

- Дјелујем слободније на мјесту штопера. То је моја природна позиција. Ту се боље осјећам и вјерујем да могу пружити више - истакао је дефанзивац који је у актуелној премијерлигашкој кампањи на терену провео 1.730 минута.

Под Војновићевом командом одбрана Борца није примила гол у три прољећна испита. Како каже, тај податак импонује и њему и саиграчима из дефанзивне линије, те голманима.

- То је добра ствар. На нама је да наставимо овако и да у сваком мечу покушамо да сачувамо мрежу. А у нападу ће се наћи већ неко да постигне гол - закључио је Војновић.

Дерби за дербијем

Борац је овог прољећа побиједио Широки Бријег, Тузлу сити и Вележ, али времена за предах нема. У суботу га очекује битка са Сарајевом, а затим у сриједу реванш четвртфинала Купа БиХ против већ поменутих Тузлака.

- Дерби за дербијем. Распоред није лаган, али је добро што смо одлично кренули други дио сезоне. Искрено, нестрпљиви смо да истрчимо на “Кошево”. На Сарајево идемо пуним плућима са циљем да побиједимо. Мада, ни реми не би био лош резултат. Потом слиједи Куп. Требало би да будемо паметни и опрезни. Имамо предност, али Тузла сити је опасан ривал - оцијенио је Војновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана