Александар Војновић, дефанзивац Борца: Концентрисани смо само на рад

 Дејан Кондић
Александар Војновић, дефанзивац Борца: Концентрисани смо само на рад

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца од суботе тренирају у Бањалуци до 27. јануара, када путују на припреме у Анталију. Дефанзивац Александар Војновић свјестан је амбиција клуба и истиче да му рад не пада тешко.

Поуздани штопер и у наставку сезоне биће окосница тима који с клупе води Винко Мариновић. Најстандарднији играч “црвено-плавих” из првог дијела истиче да му пријају методе трофејног тренера и додаје да је спреман за предстојеће изазове.

- Била је дуга пауза, али некако је брзо прошла, било је и доста празника. Много играча је отишло, али костур екипе је остао на окупу. У уводном дијелу рада имали смо трчање, али већина тренинга је с лоптом и то је оно што радује нас играче. Речено нам је да неће бити пуно “сувог трчања”. Задовољни смо како то све изгледа. Битан фактор јесте и то што смо добили сатисфакцију за урађено на терену у виду наших плата. Сад смо концентрисани само на рад и да што боље уђемо у наставак сезоне - рекао је Војновић.

Борац ће у старој бази, у Анталији одиграти четири контролне утакмице. Први ривал, већ 29. јануара, биће вишеструки шампион Русије, Динамо из Москве, а прије повратка у Бањалуку противници ће још бити дански Вејле, руска Родина и летонска Ауда.

- Биће велики изазов одиграти један јак меч против квалитетног ривала као што је московски Динамо. Српски стручњак Славиша Јокановић сложио је одлично ту екипу, у врху су руског фудбала. Биће то прави тест за нас да видимо гдје смо у односу на једног реномираног противника. Сви ривали су по мјери, имамо стварно све предуслове да спремни уђемо у наставак сезоне - истакао је Војновић.

Пласман у Европу зацртан је као циљ свих циљева у Борцу. Војновић и друштво у игри су за све трофеје. У Премијер лиги су на трећој позицији са шест бодова мање у односу на Зрињски, док су у оба купа, Републике Српске и БиХ, ушли међу 16 најбољих тимова.

- Европа је приоритет и максималан фокус ће бити на остваривању тог циља. Желимо највише у куповима, а и у првенству смо у врху, тако да ћемо видјети како ће се даље одвијати ствари. Никад се не зна како се може сезона отворити. Идемо од утакмице до утакмице па ћемо видјети на крају гдје ће нас то одвести - закључио је Војновић.

Шеф стручног штаба Винко Мариновић, такође, је задовољан како његови играчи испуњавају обавезе. С екипом раде и двојица новајлија, Сергеј Дојчиновић и Иван Лагунџић, а тренер Борца очекује још новајлија.

- Увијек је други дио првенства тежак и неизвјестан и у ове припреме смо ушли максимално ангажовано. С нама ради и неколицина јуниора. Биће сигурно појачања, видјећемо још на којим позицијама, можда још буде и неких одлазака, у фудбалу је увијек тако. Радимо на томе да дођемо до још неких играча, углавном биће и долазака. Све је ријешено и са финансијске стране, тако да су играчи концентрисани на јак рад. Мени је битно да имам тим који ће имати енергију да сви, индивидуално и групно, будемо подређени том циљу који је стављен пред нас, а ми врло добро знамо да је то пласман на европску сцену, да задржимо тај континуитет. Већ по повратку из Анталије, након седам дана чека нас прва утакмица, у Купу БиХ. Наравно да ће нам много значити и чињеница да ћемо у наставку сезоне играти пред својим навијачима, на нашем Градском стадиону. Међутим, нормално је да ће бити и већа обавеза, то је сигурно. Већ од почетка се спремамо за те утакмице, најбитније је да играмо кући - констатовао је Мариновић.

Највише на терену

Александар Војновић незамјењив је у Борцу на својој позицији. Рачунајући све играче, одиграо је највише минута у првом дијелу сезоне. Наступио је на 20 мечева, на терену провео 1.830 минута, постигавши притом два поготка. Тресао је мреже Слоге из Добоја те постигао побједоносни гол у дербију против Жељезничара у родном Новом Граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана