Александар Субић, капитен Борца: Из Мале Азије се види Европа

Дарко Пашагић
Александар Субић, капитен Борца: Из Мале Азије се види Европа

АНТАЛИЈА - Капитен Борца Александар Субић изузетно је задовољан првом половином припрема у Анталији и вјерује да ће Бањалучани у наставку сезоне остварити све планиране циљеве.

У наставку сезоне “црвено-плаве” очекује изузетно напорно прољеће, јер су послије јесени остали у игри у сва три такмичења. Први дио првенствене трке завршили су на трећој позицији, а у Купу Републике Српске и Купу БиХ стигли су до осмине финала.

- Добар рад у Анталији требало би да буде најава добрих игара на прољеће када нас очекују битке на три фронта са циљем да по четврти пут узастопно изборимо пласман на међународну сцену. Као и ранијих година у Турској имамо идеалне услове за рад, једино нам је у ових првих седам дана планове помало реметио јак вјетар, који је повремено дувао - нагласио је Субић.

Бањалучани у Анталији, која је смјештена у Малој Азији, тренирају сваког дана по два пута, а када имају утакмице ради се по једном дневно.

- Јесте напорно, али сви смо свјесни да нас прољеће неће мазити, а и сви који смо дошли у Турску желимо да изборимо мјесто у стартној постави. Зато се ради без поговора и са пуно воље. Прва утакмица коју смо одиграли против Динама из Москве показала је да се можемо прилично добро носити и са много јачим екипама, али то не треба да нас завара, јер су припремни мечеви једно, а они такмичарски нешто сасвим друго - рекао је искусни капитен “црвено-плавих”.

Екипа Борца у односу на први дио првенства претрпјела је доста измјена у играчком кадру.

- Напустило нас је више играча него што је дошло, али сматрам да се то не би требало пуно осјетити на прољеће. Новајлије су се врло добро уклопиле, баш као и ови млађи фудбалери од којих су некима ово и прве припреме. Најважније је да ћемо прољећне мечеве играти на нашем стадиону и да ћемо сигурно имати далеко већу подршку навијача него што смо имали у првом дијелу сезоне, када смо били домаћини на “Млаквама” у Новом Граду - наставио је Субић.

Фудбалери Борца у суботу од 13 часова играју други контролни сусрет на припремама у Анталији, а ривал ће бити члан Прве дивизије Данске, Вејле.

- Биће то сасвим другачија утакмица од оне са Русима, јер Данци играју потпуно другим стилом. И у овом сусрету сви ће добити прилику да покажу колико могу и знају - додао је Субић.

Татар

Фудбалер Борца Бењамин Татар, који је је повријеђен у раној фази утакмице са Динамом из Москве, још је ван строја. Прве прогнозе, које су говориле да ће бити ван терена три до четири седмице, су се обистиниле и како сада ствари стоје овај љевокрилни нападач неће бити на располагању шефу стручног штаба бар до почетка марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана