Александар Милићевић јунак побједе рукометаша Борца у Требињу: У Пећ не идемо да бранимо предност

Синиша Котараш
Александар Милићевић јунак побједе рукометаша Борца у Требињу: У Пећ не идемо да бранимо предност

БАЊАЛУКА – Голом у посљедњој секунди Александар Милићевић донио је побједу Борац “м:телу” у Требињу, у одгођеном сусрету шестог кола Премијер лиге, којег су Бањалучани на крају ријешили у своју корист са 30:29 (17:17).

На тај начин “црвено-плави” су се издвојили на врху табеле као једини тим са максималним учинком од десет бодова, док је Леотар са два бода мање остао на диоби другог мјеста.

Иначе, у овој сезони Милићевић је један од рукометаша Борца са најстандарднијом формом па је некако и било логично да баш он преузме одговорност у посљедњем нападу. То је и урадио, те снажним ударцем са девет метара преварио Веселина Савовића.

- Волим да шутнем са земље, једино је било важно да останем миран. Био је у питању сам крај утакмице, тада је већина играча уморна и деконцентрисана што сам успео да искористим. Али, пре свега треба похвалити одличну реакцију нашег голмана Слађана Суботића и његову одбрану која нам је омогућила да имамо последњи напад. У тим моментима имали смо бод у рукама, а овај други који је дошао је само још један велики бонус - рекао је Милићевић у разговору за “Глас Српске”.

Иначе, најефикаснији рукометаш Бањалучана на овој утакмици био је Владо Драганић који је постигао шест погодака. Интересантно, и он и Милићевић управо су из Леотара стигли у редове Борца.

- Ипак је ово спорт и не би смело да буде неке љутње. Ја сам у Требињу провео две предивне године и све време сам се осећао као да сам рођен у њему. Сада носим други дрес, професионалац сам и наравно да ћу дати све од себе за што бољи резултат. Наравно, драго ми је што је Леотар напредовао и што с правом заузима место у врху табеле - прокоментарисао је Милићевић.

Побједа на тешком гостовању у Требињу допринијела је да самопоуздање Бањалучана још порасте уочи реванш утакмице другог кола ЕХФ Европа купа коју Борац “м:тел” игра у недјељу у Пећи против представника самопроглашеног Косова, Беса Фамгаса. У првом мечу било је 28:25 за Борац и остаје да се види хоће ли изабраници Мирка Микића успјети да сачувају та три гола предности.

- Искрено, нећемо да бранимо ту предност јер се три гола лако окрену, за мање од два минута. Идемо тамо да нападнемо Бесу, мада знамо да то неће бити нимало лака утакмица, и то из више разлога. Ривал је заиста квалитетна и уиграна екипа, а са друге стране ту су и неке ванспортске ствари о којима не желим да причам. Једино, уколико буде провокација са трибина, онда ће да проради чувени “српски инат” па ћемо да видимо ко ће се на крају радовати - закључио је Милићевић.

Деконцентрација

Тренер Леотара Дарко Таврић честитао је након утакмице Борцу на побједи, а онда се осврнуо и на разлоге због којих су Требињци изгубили меч у којем су били на корак од побједе.

- Нису моји играчи имали концентрације и дисциплине у финишу утакмице што је на крају и пресудило. Шта рећи о сусрету у којем сте у највећем дијелу били у вођству, а онда га изгубите. Савршено је јасно да морамо да поштујемо лопту као и једни друге и сада нам остаје да за наставак првенства неке ствари исправимо - нагласио је Таврић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана