Александар Глишић водећи стријелац Прве лиге РС: Голови су моја опсесија

Бране Радуловић
Александар Глишић водећи стријелац Прве лиге РС: Голови су моја опсесија

Србац - Дане зимског фудбалског распуста нападач Текстилца Александар Глишић проводи у породичном амбијенту у родном Српцу.

Увијек је у веселом, спортском друштву, заједно са фудбалерима мјесног друголигаша Слоге и љубитељима фудбала из града на десној обали ријеке Саве. Пребирају по сезони у којој су оба Глишићева клуба освјетлали образ у јесењој сезони. Екипа Слоге завршила је на трећем мјесту у западној групи Друге лиге РС, а идентичан пласман имао је и прволигаш из Дервенте.

- Наравно, Слога ми је у срцу, јер сам у родном мјесту почео тренирати још када сам имао шест година. Био сам упоран и жељан напредовања. С ове временске дистанце, труд није био узалудан. Многи су ми говорили да сам својим вриједностима надмашио друголигашку екипу. Провео сам извјесно вријеме у редовима тадашњег прволигаша Црвене земље, након чега сам стигао у Дервенту - прича Глишић.

Од доласка у Дервенту константно напредује, а минула полусезона најбоља му је у каријери. Ових дана стижу му честитке другара и познаника. Јављају се и они које популарни Глишо и  не познаје, сви са жељом да му честитају звање првог стријелца јесењег дијела у Првој лиги.

- Постигао сам девет голова. Био би учинак и бољи да нисам изостао са четири утакмице. Најдража су ми два поготка против Крупе, у дербију другог кола, када смо побиједили са 3:1. Голови су моја опсесија. Нико од мене није на свијету срећнији када затресем противничку мрежу. То је моменат и онај слатки доживљај за који се живи - рекао је голгетер прволигашког каравана.

Иако понуде стижу са свих страна, Глишић ће бар до краја сезоне остати у Дервенти.

- Члан сам изузетно здравог колектива и стварно ми је лијепо. Многима сам захвалан, а највише тренеру Бојану Магазину, који је вјеровао у мене и када ми није ишло најбоље - рекао је Глишић, који је имао и једну епизоду у Шведској, али се брзо вратио кући.

Рукомет

Породица Глишић има спортске гене, јер је Александрова сестра Исидора такође активна, а тренира и наступа већ неколико сезона за србачки женски рукометни клуб, који се такмичи у Другој републичкој лиги.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана