Албанци имају свог Богданова

Агенције
Албанци имају свог Богданова

Ђенова - Послије нереда које су изазвали у Београду навијачи Албаније још једном су показали право лице. Овај пут прекинули су меч у Ђенови између Италије и њихове селекције, а чак три пута су улијетали на терен.

Сви су се братски изљубили и изгрлили са играчима прије него што су напустили терен и то када су заправо хтјели, будући да их је обезбјеђење удаљило тек након што су одрадили "посао" који су планирали. Након надлијетања дрона на стадион Партизана сада су отишли корак даље. На "Марасију" су се осјећали као код куће пошто их је бодрило 15.000 од укупно 25.000 навијача на стадиону. Један је утрчао са заставом и на кољенима затражио аутограм од капитена Лорика Цане, кога сматрају за хероја послије провокације у Београду. Међутим, прави скандал је приредио један навијач величајући српског хулигана Ивана Богданова, а италијанским навијачима на стадиону чинило се као да су доживјели дежаву. Сличан по конституцији, а очигледно исти по карактеру и навикама, Албанац се попео на ограду "Марасија" баш као прије четири године Богданов, са марамом на глави гестикулирао према навијачима и распиривао нереде.

- Вратио сам се, сви који ме мрзите. Јачи него икад - написао је навијач и додао датум 12.10.2010. са једне стране, када је прекинут меч у Ђенови и 14.10.2014. када је такође прекинута утакмица у Београду између Србије и Албаније у квалификацијама за Евро 2016, опет након упада навијача, међу којима је био и Богданов.

Цијели "циркус" на стадиону у Ђенови бројни навијачи Албаније на трибинама поздравили су аплаузом, док је преостали мали број присутних извиждао тај "перформанс". Утакмица је завршена минималним тријумфом "азура", који су славили захваљујући аутоголу Хамдија Салихија.

Забрана богданову

Иван Богданов неће моћи присуствовати утакмицама Србије пошто му је изречена мјера забране која је ступила на снагу.

- Богданову је забрањено присуство на мечевима Србије још раније, али када се играо дуел са Албанијом није била правоснажна. Рекао бих да он није највећи проблем насиља на нашим стадионима. Треба то посматрати шире, како да ријешимо проблем - рекао је комесар за безбједност Фудбалског савеза Србије Миливој Мирков.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана