Алармантно стање на Градском стадиону: Борац у потрази за 2.000.000 марака

 Дарко Пашагић
Алармантно стање на Градском стадиону: Борац у потрази за 2.000.000 марака

БАЊАЛУКА - Борац у овом тренутку дугује 2.000.000 марака, али вјерујем да ћемо до петка пронаћи рјешење и да ће припреме почети дан касније.

Истакао је ово за “Глас Српске” потпредсједник Борца Богољуб Зељковић. Данас је требало да Бањалучани почну припреме за наставак сезоне, али је њихов почетак пролонгиран за 14. јануар.

- Основни разлог зашто смо помјерили почетак припрема је недостатак новца, јер играчима, запосленима у радној заједници и добављачима дугују од јула. Ту су и дуговања према хотелима. То је практично шест плата, а у ту треба урачунати и нека потраживања одраније, прије свега мислим да дуговања према играчима, који су са Градског стадиона отишли љетос. Ријеч је о износу од 2.000.000 марака и сигурно је да овај проблем у овом тренутку не можемо да ријешимо. Већ смо обавили разговоре са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и другим релевантним институцијама и надам се да ће бити пронађено рјешење за наше проблеме - нагласио је Зељковић.

Уколико новац не пронађу до петка, неизвјесно је да ли ће у суботу кренути са припремама, јер постоји могућност да већина играча активира ФИФА правило по којем су послије четири неисплаћене плате слободни у избору друге средине.

- То би био најгори могући сценарио и сви се надамо да до тога неће доћи. Уколико се то ипак деси, у јавност ћемо изаћи са транспарентним подацима у којима ће сви наши трошкови бити јавно изнесени и из којих ће се видјети да са буџетом који смо имали нисмо једноставно могли да испратимо све текућа потраживања - наставио је Зељковић.

Ове зиме Градски стадион је већ напустило осам фудбалера. Отишли су Никола Андрић, Марко Гајић, Горан Закарић, Амар Бегић, Дино Ћорић, Милан Спремо и Иван Гргић, док је статус Момчила Мркаића још неизвјестан.

- Мркаићу је уговор истекао 1. јануара и он је слободан играч, али још преговарамо са њим, јер желимо да наставимо сарадњу. Вјерујем да ћемо наћи заједнички језик, али прије тога је потребно да се ријешимо горуће ствари - рекао је Зељковић.

Иако је у овом тренутку илузорно говорити о другим стварима потпредсједник Борца је истакао да уколико ситуација буде нормализована клупски планови остају непромијењени.

- План је да 27. јануара отпутујемо на припреме у Анталију да би се екипа адекватно припремила за наставак сезоне у којој нам циљеви остају они највиши. А то је да по четврти пут узастопно буде изборен пласман на европску сцену. Да ли ће то бити кроз првенство или у Купу БиХ мање је битно. Свјесни смо да до циља не можемо доћи без адекватних појачања. Већ радимо када је ријеч о том питању, али је у овој ситуацији илузорно причати о тим стварима, јер је неизвјесно да ли ћемо успјети да ријешимо проблеме - додао је Зељковић.

Пишчевић

Недељко Пишчевић и даље је члан Борца.

- Пишчевић има уговор и његов останак на Градском стадиону за сада није споран. Међутим питање је шта ће бити са њим, али и неким другим играчима ако не ријешимо финансијске проблеме - нагласио је потпредсједник Борца Богољуб Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана