Алармантна ситуација у зворничкој Дрини: Спас или гашење

Д. Г.
Алармантна ситуација у зворничкој Дрини: Спас или гашење

Зворник - Ситуација у Дрини из Зворника одавно није онаква каква треба да буде, али чини се да никада није било теже, па је доведена у питање и гола егзистенција клуба.

Зворничани су послије пет кола на зачељу табеле Премијер лиге, али то је мањи проблем у односу на стање у клубу. Играчима и радној заједници касни се са исплатама зарада, а укупна дуговања по завршетку прошле сезоне износила су 190.000 марака. У међувремену, у договору са локалном самоуправом, у клуб је ушла менаџерска агенција "Финеса". Очигледно, нико није провјерио о каквој се агенцији ради, дочекани су "спасиоци" који од доласка нису уложили ниједну марку. Нова управа још није изабрана, јер нема заинтересованих људи да уђу у клуб, тако да стара од јула ради у техничком мандату. Тада је изабран само предсједник Мирко Милошевић.

- Стање у клубу никада није било теже и крајње вријеме је да се сви уозбиљимо уколико желимо добро Дрини. Немамо много времена, пуно нам значи сваки сат, а не дан. Надам се да ћемо успјети да изаберемо нову управу и стабилизујемо стање у клубу - рекао је Милошевић.

Једина свијетла тачка у датој ситуацији су играчи који нису одлучили да штрајкују због неисплаћених плата.

- Играчи који су прошле године играли за клуб нису добили четири плате, а они који су љетос дошли у клуб ниједну. Из ината ћемо одиграти ову утакмицу против Борца у којој ћемо ако треба изгинути на терену, али ћемо остварити побједу - рекао је један играч Дрине који је желио да остане анониман.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана